PROF.DR.COŞKUN ÇAKIR İLÇEMİZİ ZİYARET ETTİ…

Ak Parti Tokat Milletvekili Prof.Dr.Coşkun Çakır ilçemizi ziyaret etti. Almus 6.Ak Parti Olağan Genel Kurul Toplantısında yurt dışında olduğu için katılamayan Prof.Dr.Coşkun Çakır yeni seçilen Ak Parti Almus İlçe Başkanı Şeref Yılmaz ve Yönetim Kuruluna hayırlı olsun ziyareti yaptı.

Ak Parti İlçe Başkanlığında Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan, Çevreli Belediye Başkanı Ercan Gürer, İl Genel Meclisi Üyelerimiz Recep Demir, Yüksel Mirzaoğlu, Ak Parti   Almus İlçe Başkanı Şeref Yılmaz, Ak Parti Almus Kadın Kolları Başkanı Raziye Evcil, Ak Parti Almus Gençlik Kolları Başkanı Erkan Tan  Tan, Ak Parti Almus İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Almus Belediye Meclis Üyelerinin katıldığı bir sohbet toplantısı yaptı. Sohbet toplantısında Almus’a doğal gaz getirilmesi konusunda belirli bir yol alındığını söyleyen Çakır EÜAŞ’ın ilçemizdeki Almus İşletmesinde özelleştirme sonucu mağdur olan kişilerin durumları hakkında görüş alışverişinde bulundu.Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan İlçemize yapılacak olan Atık Su Tesisi hakkında bilgi verdi. Buna göre İller Bankası SUKAP Hibe projesi kapsamında 15 Kasım 2017 tarihinde ihalesi yapılan tesisin yaklaşık maliyet bedeli olan 12.000.000 TL ‘nin ihale sonuçlandığında ihale bedelinin % 50 si hibe olarak verilecek, Kalan % 50 lik bölüm ise Belediye öz kaynakları ile karşılanacak. Tesisin yapımı için önümüzdeki  günlerde ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılacak.

Milletvekilimiz Prof.Dr.Coşkun Çakır’a Almus’a Almus Meslek Yüksek okulu öğrencilerinin faydalanacağı Kredi Yurtlar Kurumu tarafından ilçemizde yaptırılacak 300 kişilik Öğrenci Yurdunun yeri hakkında Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan tarafından bilgi verildi. Almus 1. Etap TOKİ Konutlarının hemen yanında bulunan hazine arazisinin Kredi Yurtlar Kurumuna devir işlemlerinin yapıldığını söyledi.

Almus Belediyesinin öz kaynakları ile yaptırılan 40 odalı motel ve öğrenci evi olarak kullanılacak tesisi gezen Milletvekilimize daha sonra Almus Belediyesine EÜAŞ’ın Almus İşletmelerinin özelleştirilmesi sonucu verilen sosyal tesisler gezdirildi. Tesisleri çok beğenen Prof.Dr.Coşkun Çakır bu tesislerin turizm amaçlı olarak değerlendirilebilmesi için destek olacaklarının sözünü verdi.

Belediye Başkanımızca Prof.Dr.Coşkun Çakır, Almus Kaymakamı Hamza İnam ve misafirlere Almus Tufantepe Recep Yazıcıoğlu Öğretmenevinde verilen öğle yemeği verildi.