Valimiz Sayın Şerif Yılmaz Çevreli Beldemizdeki anma törenin ardından beraberindekilerle birlikte Almus ilçemizde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak belediyemiz tarafından yaptırılan ve kısa bir süre sonra <!–more–>hizmete açılacak olan sıcak yüzme havuzunu ziyaret ederek Almus Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Arıkan’dan bilgiler aldı. Almus ilçemizin gelişmesi için çok çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Arıkan “ Sayın Valim havuzumuzun inşaatına sizlerinde bildiği gibi 2009 yılında başlanmıştık. Bazı eksiklikleri tamamlandıktan sonra havuzumuz kısa bir süre sonra hizmete açılacak. Sayın valim havuzumuzun su sıcaklığı 30-32 derece arasındadır. Havuzumuz 1,55 mt derinliğinde olup, 250 ton su kapasitelidir. Aynı anda 75 vatandaşımızın girebileceği havuzumuz için şu ana kadar 300.000 TL para harcanmıştır. Yine ayrıca işletmemizde sauna, türk hamamı ve çeşitli eklentileri mevcuttur. Sayın valim çok kısa bir süre sonra yine bu havuzumun yanında 50 kişilik 25 yataklı bir otel inşaatı ve olimpik kaydıraklı kapalı yüzme havuzu yapacağız” dedi.
Valimiz Sayın Şerif Yılmaz buradaki incelemelerinin ardından yine Almus Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca “Mavi ve Yeşilin Büyüsü” isimli proje ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme, Kültürel, Turistik Değerleri ve Ekolojik Dengeleri Koruma ve İyileştirme Mali Destek Programı) çerçevesinde başarılı olan ve işletmenin yapılacağı Almus Baraj Gölü kıyısına giderek işletme ve projeyle ilgili bilgiler aldı.
Almus Kaymakamı Ahmet Odabaş “ Sayın Valim sizlerinde bildiği gibi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının yürütmüş olduğu (Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme, Kültürel, Turistik Değerleri ve Ekolojik Dengeleri Koruma ve İyileştirme Mali Destek Programı) kapsamında Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığımızın “Mavi ve Yeşilin Büyüsü” isimli proje ile yapmış olduğumuz başvuru 28/01/2011 günü Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafınca yapılan açıklamada başarılı olduğu açıklanmıştı. Sayın Valim bu proje ile doğal güzellikler bakımından zengin olan ancak yeterince tanıtımı yapılamamış olan ilçemizin, yerel ürünlerimizin ve ilçedeki balıkçılığın tanınırlığı sağlanıp, bölgenin turizm potansiyelinin hareketlendirilmesi hedeflenmektedir. Bu projemiz sayesinde baraj gölüne gelen ziyaretçi sayımız artacak, bunun neticesinde yeni istihdam alanları oluşturulacaktır. Yine burada sizlerinde talimatlandırdığı gibi “Su Sporları Şenlikleri” düzenleyerek baraj gölümüzdeki turizm faaliyetleri sürekli hale getirilecek” dedi.
Almus ilçesinin bir turistlik bir ilçe olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Valimiz Sayın Şerif Yılmaz “Almus Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliğince “Mavi ve Yeşilin Büyüsü” isimli proje ile (Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme, Kültürel, Turistik Değerleri ve Ekolojik Dengeleri Koruma ve İyileştirme Mali Destek Programı) çerçevesinde başarılı olan bu proje sayesinde ülkemizin bu çok güzel yerlerinden bir tanesi olan mavi ve yeşilin buluştuğu bu güzel yeri daha da güzelleştireceğiz. Bu proje tamamlandıktan sonra buraya daha fazla ziyaretçi gelecek daha çok vatandaşımız bu güzelliği görmek ve buradaki işletmeden faydalanmak isteyecek” dedi.
Valimiz Sayın Şerif Yılmaz açıklamasının devamında “ Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının yürütmüş olduğu (Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme, Kültürel, Turistik Değerleri ve Ekolojik Dengeleri Koruma ve İyileştirme Mali Destek Programı) kapsamında ilimiz için 9 adet proje onaylanmıştır. Bu projelerin toplam bütçe büyüklüğü 7.094.064,35 TL’dir. Ajans tarafından sağlanacak destek tutarı ise 4.034.042,81 TL’dir.
Tokat İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan Gümenek Mesire Alanı Rekreasyon Projesi kapsamında Gümenek Mesire Alanı peyzaj ve çevre düzenlemesi inşaatı yapılacaktır. Komana Antik Kenti kazıları tamamlandığında, bu alanı görmeye gelen ziyaretçiler için Gümenek önemli bir durak noktası olacaktır. Niksar Belediyesi’nin Niksar Arasta Çarşı Restorasyon Projesi ile tarihi çarşıda sokak sağlıklaştırma çalışması yapılacak ve Niksar İlçesi Kent Merkez Meydanının Turizme Yönelik Kimliklendirilmesi projesi kapsamında ise Eski Hükümet Konağı çevre düzenlemesi, Meydan unsurlarının rehabilite edilmesi, Taşmektep sokağı sağlıklaştırma ve Kale Kültür Yolunun düzenlenmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirilecektir. Zile Belediyesi Gaydaroğlu Konağı Butik Oteli projesi ile Zile’nin en önemli tarihi eserlerinden birisi olan Gaydaroğlu Konağının restore edilmesini sağlayacaktır. Konağın proje kapsamında restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra ilçeye gelen turistlerin konaklamalarına yönelik olarak butik otel olarak düzenlenecektir. Proje ile ayrıca GOP Üniversitesi Zile Otelcilik ve Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu öğrencilerine uygulama ve eğitim alanları oluşturulacaktır. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kültür Evi Restorasyonu projesi kapsamında Sulusokak’ta tarihi özelliğe sahip tescilli bir ev restore edilerek turistler için dinlenebilecekleri, vakit geçirebilecekleri ve Tokat’ın kültürü ile turistik mekânları hakkında bilgi alabilecekleri bir durak noktası oluşturulması hedeflenmektedir. Turhal Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan Tokat Mercimek Tepe Yamaç Paraşütü Altyapı Geliştirme Projesi ile Mercimek Tepesinde yamaç paraşütü ve doğa sporları için gerekli araç gereç ve alt yapı yatırımlarını yapılarak, Mercimek Tepesi rekreasyon alanı olarak düzenlenecektir. Proje ile Mercimek Tepesi’nin ulusal ve uluslararası yamaç paraşütü organizasyonlarına ev sahipliği yapması hedeflenmektedir. Tokat Ticaret Odası Gıj Gıj Tesisleri Rehabilitasyon ve Yenileme Projesi ile atıl vaziyette olan tesisleri yeniden inşa ederek ilde turizm altyapısının geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. Proje kapsamında ayrıca, Tokat’taki turistik ve tarihi değerlerin sergilenebileceği uygun bir fiziki alanın düzenlenecektir” dedi.