VALİMİZ MUSTAFA TAŞKESEN İLÇEMİZİ ZİYARET ETTİ…

Tokat Valimiz Mustafa TAŞKESEN, Almus Kaymakamlığı’ nı ve Almus Belediyesi’ ni ziyaret etti.
Tokat Eski Valilerinden Merhum Recep YAZICIOĞLU’ nun yaptırmış olduğu misafirhane ve ilçe merkezinde incelemeler yaptı.Valimiz Almus ilçesinde ki ziyaretlerine Almus Kaymakamlığı’ ndan başladı. Kaymakamlık önünde Almus Kaymakamı Fatih ÇELİKKAYA ile kent protokolü tarafından karşılanan Valimiz Sayın Mustafa TAŞKESEN’ e İlçe Kaymakamı Fatih ÇELİKKAYA  ilçenin sosyal, kültürel, ekonomik ve fiziki özelliklerini anlatan bir birifing verdi. Şehir Merkezinde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Sayın TAŞKESEN daha sonra Almus Belediye Başkanlığı’ na geçti. Almus Belediye Başkanı H. Hüseyin ARIKAN, Valimiz Sayın Mustafa TAŞKESEN’ e Belediye olarak ilçede yapmış oldukları, yapımı devam eden ve yapmayı planladıkları hizmetler ile ilgili bilgi verdi. İlçeyi bir turizm merkezi haline getirmek istediklerini ifade eden Başkan H.Hüseyin ARIKAN, Sayın Valimiz’ den de bu konuda yardım istemesi üzerine Valimiz Sayın Mustafa TAŞKESEN; “Almus çok güzel bir ilçemiz. Baraj gölü ve eşsiz doğası ilçeye ayrı bir güzellik katmakta. Almus ilçemizin turizm potansiyeli bulunmakta ve ilçemizin turizme kazandırılması için gerekli çalışmalar yapılmalıdır” dedi ve bu konudaki desteklerini iletti.
Valimiz Sayın Mustafa TAŞKESEN incelemelerine Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ( OKA )”Mavi ve Yeşilin Büyüsü” isimli proje kapsamında Almus Baraj Gölü kıyısında yapılan tesislerinde ve sonra Tokat eski Valilerinden Merhum Recep YAZICIOĞLU’ nun yaptırmış olduğu misafirhanede devam etti. Misafirhaneyi gezen Sayın TAŞKESEN, Misafirhanenin bakımsız halini görünce ” Merhum ( Recep YAZICIOĞLU) hayatta olsaydı bizleri affetmezdi, atıl halde olan bu misafirhane gerekli tadilatlar yapılıp kullanılır hale getirilerek mutlaka değerlendirilmelidir” dedi. Sayın TAŞKESEN, Misafirhanede yapmış olduğu incelemelerin ardından ilçeden ayrıldı.