TURİZM HAFTASINDA İLÇEMİZ ADINA AÇILAN STAND FARK YARATTI…

Turizm Haftası nedeniyle Tokat Valiliği önündeki Cumhuriyet Meydanında Tokat’a bağlı ilçeler, Tokat Belediyesi ve Turizm il Müdürlüğü birer stand açarak ilçelerinin turizm zenginliklerini sergilediler.. İlçemiz adına açılan stand konu çeşitliliği ile fark yarattı. Her ilçe, Kaymakamlık ve ilçeye bağlı Belediyeler sorumluluğunda kendi yerel ürünlerini izleyecilerin beğenisine sundular. İlçemiz standında İlçe Kaymakamımız Hamza İnam, Almus Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan, Kınık Belediye Başkanımız Hacı Yusuf Geçene, İl Genel Meclisi Üyesi Recep Demir, Almus Doğa Sporları Derneği Başkanı Mehmet Mansur Aytaç, Almus Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Yunis Baydoğan, Almuslular Derneği Başkanı Hasan Önür ilçemiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fatih Karlı, İŞlçemiz Gençlik Spor Müdürü Murat Altun hazır bulundu.
İlçemiz standını Vali Dr. Ömer Toraman ve Eşi Neşe Toraman’ın yanı sıra Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hidayet Arıkan, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ziyaret etti.
İlçemiz Almus standında, Almus Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerinin hazırlamış oldukları el işleri, Almus Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Hüseyin Barış tarafından muhtelif zamanlarda çekilen Almus resimleri, Almus Doğa Sporları Derneği’nin görselleri, Sarıören Köyü Kültür evinden temin edilen eski köy hayatı eşyaları sergilendi. İlçemizde faaliyet gösteren Saya Atölyesi ve Almus Avcılar Derneğince standa katılım oldu. Almus İlçesi Kınık Belediyesi Semah Ekibi gösteriler sundu. Almus Kapıcı köyünden aşık Hüseyin Kürklü ve Almus Dikili köyünden aşık Eşref Tombuloğlu deyişleriyle turizm alanına renk kattılar.
İlçemiz standında Almus Doğa Sporları Derneğince çay, düğün katmeri ve vişne suyu ikramı yapıldı.