KÜREK FEDERASYONU BAŞKANI ALMUS’A GELDİ

Türkiye Kürek federasyonu Başkanı Çetin Öztürk Almus İlçesine geldi. Yanında Koordinatör Serdar Tutgun ve Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Taner Bilir ile ilçemize gelen Çetin Öztürk’ü Tokat Havaalanında Almus Kaymakamı Tolga Toğan ve belediye Başkanı H.Hüseyin Arıkan birlikte karşıladılar.Buradan Tokat Valiliğine geçen Federasyon Başkanı Çetin Öztürk Tokat Vali Yardımcısı Bayram Gale’ye Atatürk’ün kürek sporunu icra ederken çekilmiş bir fotoğrafını hediye etti.Buradan Almus İlçesine gelen misafirleri Almus Kamu Kurum amirleri karşıladı. Almus Belediye Başkanının makamında Almus kaymakamı Tolga Toğan ve Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan’a Federasyon Başkanı Çetin öztürk tarafından Tokat Vali Yardımcısı Bayram Gale ye verilen resmin bir benzeri hediye edildi. Almus belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan tarafından gelen misafirlere bölgemizin kültürel özelliklerini yansıtan birer mini çeyiz sandığı hediye edildi.

Tokat Vali Yardımcısı Bayram Gale’nin de Almus İlçesine gelmesinden sonra hep beraber AlmusBaraj Gölünün kürek sporu için elverişli olup olmadığının tespiti için Tufantepeye, Şendere, Sırakayalar ve Ormanevlerine gidildi.

Almus Kaymakamı ve Belediye Başkanının daveti ile Almus ilçesine gelen Federasyon Başkanı çetin Öztürk ve beraberindekiler Almus Baraj Gölünde Kürek Sporunun yapılıp yapılamıyacağı konusunda incelemeler yaptı. Almus İlçesinin şirin bir ilçe olduğunu söyleyen Federasyon başkanı Çetin Öztürk Almus ilçesine yeterli tesislerin yapılması halinde Milli Takımım kamp yapabileceğini söyledi.İlçedeki okullarda görev yapan dört Beden Eğitimi öğretmenini ve her öğretmenin yanında 2 12-14 yaşında öğrenciyi 2 ay süre ile Kürek sporunu tanıtmak amacı ile İstanbul’a davet eden Federasyon Başkanı Almus İlesinde bulunan Tufantepenin arka kısmına bir kayıkhane yapılmasını istedi.Ekim ayı içinde Almus İlçesinde Kürek yarışının sevdirilebilmesi için bir yarışma düzenleneceğinin müjdesini de veren Kürek Federasyonu Başkanı Bu ilçe insanının sahip çıkması halinde kürek sporunun burada da yaygınlaşacağını buradan Türkiye ve Dünya Şampiyonları çıkacağını söyledi.

Kürek Federasyonu Koordinatörü Serdar Tutgun Almus Baraj Gölünde Kürek sporunun yanında yelken, su kayağı,sörf hatta yelken yarışlarının yapılabileceğini söyledi.

İlçemize dün gelen Kürek Federasyonu Başkanı onuruna Belediye Başkanınca Akşam bir yemek verildi. Geceyi ilçemiz de geçiren Federasyon Başkanı Çetin Öztürk ve beraberindekiler bu gün Samsun’a gitmek üzere ilçemizden ayrıldı.