İLÇEMİZDE YAPTIRILACAK DİYANET KÜLLİYESİNİN TEMELİ ATILDI

İlçemizde Sayın Valimiz Şerif Yılmaz’ında katılımı ile , Türkiye Diyanet Vakfı Almus Şubesi tarafından yaptırılacak olan “Almus Diyanet Külliyesi “ inşaatının temel atma töreni yapıldı. İlçemizde yapılacak olan külliye 600 m2 lik bodrum üzerine dört kat olarak yapılacak ve toplam alanı 4000 m2 civarında olacak. Toplam 1.950.000 TL keşif bedeli olan külliyenin temel atma törenine Valimiz Sayın Şerif Yılmaz’ın yanı sıra Tokat Belediye Başkan Vekili Ahmet Çetin, Almus İlçe Kaymakamı Ahmet Odabaş, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Almus Belediye Başkanı H. Hüseyin Arıkan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadri Subaş, İlçe Emniyet Amiri Yasin Köse ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılacak olan külliye hakkında bilgiler veren İlçe Müftüsü Mehmet Yapıcı “ Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini andıracak olan külliyemiz 800 metre karelik bir alana yapılacaktır. İçerisinde dört katlı bir bina olacak. Ben bu vesile ile başta Valimiz Sayın Şerif Yılmaz’a ve bu projenin hazırlanmasında emeği geçen hayır sever kardeşimiz Hacı Hilmi Güler’ e çok teşekkür ederim” dedi.

İlim ve irfan yuvalarına ihtiyacımız olduğumuzu belirten Tokat Valimiz Sayın Şerif Yılmaz “ Çok kıymetli Almuslular, değerli mesai arkadaşlarım, öncelikle dünkü çatışmada şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. İnşallah bu tip olaylar bir daha yaşanmaz. İnsanlarımız da gereken dersi alır. Ülkemizi, devletimizi, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan gerek içerdeki gerekse dışarıdaki güçlere karşı birlik ve beraberliğimizi bundan sonra daha da fazla gösteririz. Bugün burada atacağımız temel bizim birlik ve beraberliğimiz sağlanması açısından önemli araçlardan bir tanesidir. Bizim en büyük düşmanımız cehalettir. Bu cehaletten kurtulmak için ilim ve irfan yuvalarına, devletimizi, milletimizi seven insanlarımıza ihtiyacımız var. Bizim 74 milyon vatan evladı olarak birlik ve beraberliğimizi temin edecek çimento taşlarına, tuğlalarına ihtiyaçlarımız var. Bu tuğlalar ile çimentoları yapmak bizim görevimiz. Hem devlet olarak hem aile olarak hem de birey olarak buna ihtiyacımız var. Bunun çözümünde hepimizin üzerine düşen görevlerimizi yapmak zorundayız. Birlik ve beraberliğimizi sağlayacak bu tip projelerin yapımı bizleri de memnun etmektedir. O nedenle bugün sizlerle beraber bu tesisin temelini atmaya geldik, Tabii bugün yine bizler açısından çok önemli olan bir gecenin gündüzündeyiz. Be bu vesile ile beraat kandilinizin mübarek olmasını diliyorum. İnşallah bu geceler hürmetine önceki yaşadığımız olumsuzlar bir daha yaşanmaz. Yapımında emeği geçen herkese teşekkür eder, hayırlı hizmetlere vesile olması dileğiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Program İl Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın okuduğu dualar eşliğinde inşaatın temelinin atılması ile sona erdi.