İL EMNİYET KOMİSYONU TOPLANTISI İLÇEMİZDE YAPILDI…

Valimiz Sayın Şerif Yılmaz, ilimizin genel asayiş ve güvenliğine ilişkin konuların görüşüldüğü, alınması gereken emniyet tedbirlerin kararlaştırıldığı il emniyet komisyon toplantısı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral B.Ömer Mimiroğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İlçemiz Kaymakamı Tolga Toğan, Niksar Kaymakamı Uğur Turan, Pazar Kaymakamı Olgun Öner, Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler,Sulusaray Kaymakamı İbrahim Civelek,Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, Zile Kaymakamı Mehmet Eriş ve İlimiz Kaymakam Adaylarının katılımı ile Almus Süleyman Arslan Belediye Parkı Düğün Salonunda yapıldı.

Tokat Valimiz Sayın Şerif Yılmaz ve beraberindekileri ilçe girişinde İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, ilçe protokolü ve trafik haftası projesi kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından polis kıyafeti giydirilen Cumhuriyet Yatılı Bölge İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından karşılandı.Almus Hükümet Konağı önünde Sayın Valimiz ile ilimizden ilçemize gelen Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral B.Ömer Miroğlu ,Tokat Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Küçük diğer ilçelerden gelen Kaymakamlarımızı Garnizon Komutanımız J.Yzb. Kadri Subaş, İlçemiz Beldiye Başkanı Mimar Hasan Hüseyin Arıkan ile bağlı belde belediye başkanlarından Akarçay Belediye Başkanı İbrahim Salman, Cihet Belediye Başkanı Şenel İskender, Çevreli Belediye Başkanı Abdullah Cabadan,Dikili Belediye Başkanı Ömer Yeter, Kınık Belediye Başkanı Kemter Murat Kılıç, Gölgeli Belediye Başkanı Salih Aykurt,İl Genel Meclisi Üyemiz Yıldıray Yılmaz ile Kamu Kurumlarımnızın amir ve memurları karşıladı.

İlk olarak Kaymakamlık makamını ziyaret eden Valimiz Sayın Şerif Yılmaz toplantı öncesinde ilçe Kaymakamı Tolga Toğan’dan ilçemizin genel gündemindeki konularla ilgili bilgiler aldı.

Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Alay Komutanlığımız tarafından sunum eşliğinde yapılan toplantının ardından kısa bir değerlendirmede bulunan valimiz “Sırasıyla ilçelerimizde yaptığımız bu toplantıların amacı vatandaşlarımızın huzur içinde yaşayabilmeleri için, gerekli güvenlik tedbirlerini almak ve olabilmesi muhtemel olaylara karşı gerekli tedbirleri almaktır. Ayrıca yine bu toplantılarımıza katılan tüm ilçe kaymakamlarımız ve güvenlik birim amirlerimiz gittiğimiz ilçeleri görerek tanımaya çalışıyorlar. Bu vesile ile ilçelerimiz arasında bir kaynaşma meydana geliyor” dedi.
Toplantı ardından ilçemize gelen misafirlerimize Almus TEİAŞ tesislerinde yemek verildi.
Valimiz Sayın Şerif Yılmaz düzenlenen toplantının ardından beraberindekilerle birlikte Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan ve Belediye Personeli tarafından Belediye girişinde karşılanan Valimize belediye çalışmaları hakkında ilçemiz Belediye Başkanı Mimar Hasan Hüseyin Arıkan tarafından bilgi verildi.
Almus Adliyesininde Valimiz İlçemiz Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Erkek tarafından karşılandı, bir süre Cumhuriyet Başsavcımız ile görüşen Valimiz buradan İlçe Jandarma Komutanlığına geçti Buradaki ziyaretin ardından İlçemiz Halk Eğitimi Müdürlüğü, İşkur ve ilçemizde faaliyetini sürdüren Kuşoğlu Limited şirleti tarafından ortaklaşa yürütülen ve 15 kişinin 4 ay süre ile istihdam edildiği atelyeyi gezerek buradaki çalışmalar hakkında işletme yetkililerinden bilgi aldı.Daha sonra ilçemize kurulan pazaryerini gezen Valimiz İlçemiz Emniyet amirliği ziyaret ederek ilçemizden ayrıldı.Valimizin ilçemizden ayrılmasından sonra ilçemizi ziyaret eden diğer ilçe kaymakamlarımıza İlçemiz Harami Yaylasında bulunan alabalaık tesisi gezdirildi. Buradaki çay ikramının ardından misafirlerimiz ilçemizden ayrıldı.