HÜSEYİN AKBAŞ MEZARI BAŞINDA ANILDI

Valimiz Sayın Şerif Yılmaz, Almus Kaymakamlığımız ve Çevreli Belediyemiz tarafından organize edilen Efsanevi Dünya Güreş Şampiyonumuz Merhum Hüseyin Akbaş’ın 22. Ölüm Yıldönümü anma törenine katıldı.Efsanevi Dünya Güreş Şampiyonumuz Merhum Hüseyin Akbaş’ın mezarı başında yapılan anma törenine ayrıca Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Nuh Köroğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Almus Kaymakamı Ahmet Odabaş, Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, Çevreli Belediye Başkanı Abdullah Cabadan, Merhum Hüseyin Akbaş’ın eşi, çocukları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Çevreli Belediye Başkanı Abdullah Cabadan konuşmasının ardından Efsanevi Dünya Güreş Şampiyonumuz Merhum Hüseyin Akbaş’ın oğlu Yaşar Akbaş ’ da başta Sayın Valimiz Şerif Yılmaz başta olmak üzere babamın 22. inci ölüm yıldönümü anma etkinliğine katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Uluslar arası platformda İstiklal Marşımızı defalarca tüm dünyaya dinleten Efsanevi Dünya Güreş Şampiyonumuz Merhum Hüseyin Akbaş’ın bugün bir kez daha burada herkese İstiklal Marşımızı söylettiğini ifade eden Valimiz Sayın Şerif Yılmaz “Şampiyonlar şampiyonu Hüseyin AKBAŞ’ın 22. ölüm yıldönümünde kendisini bir kez daha hatırlamak üzere bu töreni geleneksel hale getirenlere ve emeği geçenlere öncelikle teşekkür ediyorum. Bayrağımızı Uluslararası müsabakalarda defalarca göndere çektiren ve İstiklal Marşımızı dünyanın her yerinde dinleten merhum Hüseyin AKBAŞ, büyük bir güreşçi olarak spor tarihimizde seçkin bir yere sahiptir. Milli kültürümüzün en önemli yapı taşlarından olan ata sporumuz güreş tarihinin sayfaları yüzlerce altın sporcuyla doludur. Mücadele ruhu ve vatanseverlik duygusuyla yoğrulmuş onlarca sporcunun arasında tabii ki merhum Hüseyin AKBAŞ’ın birçok ayrıcalığı vardır. Şampiyonlar şampiyonu unvanını kazanmış güreş efsanesi merhum Hüseyin Akbaş; mütevazi şahsiyeti, üstün karakteri, azim ve cesareti ile istikbaldeki sporcularımıza sembol olacak bir vasıta olması, Akbaş’ın milletimizin gönlünde taht kurmasına neden olmuştur. Kendisini bir defa daha rahmetle anıyoruz.

ASaygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Çevreli Belediye Başkanı Abdullah Cabadan “ Değerli büyüğümüzün 22. ölüm yıldönümü anma törenine katılarak bizleri onurlandıran ve değerli büyüğümüzün isminin yaşatılması için bu sene ilkini organize eden değerli Valimiz Sayın Şerif Yılmaz’a tüm beldem adına teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz bu sene İlimiz Merkez’de çeşitli ülkelerin de katılımı ile Efsanevi Dünya Güreş Şampiyonumuz Merhum Hüseyin Akbaş’ın isminin yaşatılmasına yönelik çok büyük emekleri oldu. Kendisine beldemiz ve Efsanevi Dünya Güreş Şampiyonumuz Merhum Hüseyin Akbaş’ın sevenleri adına teşekkür ederiz. Sayın Valim sizden ayrıca düzenlemiş olduğunuz bu organizasyonun geleneksel hale getirmenizi istiyoruz” dedi.

Aldığı dünya şampiyonlukları ve daha birçok dereceleri ile dünyayı kendisine hayran bırakan merhum Hüseyin Akbaş milletimizin spor alanında yetiştirdiği bir kahramandır. Yüreğinde taşıdığı milli gurur ve azmi ile Ülkemizi dünyaya tanıtan Hüseyin Akbaş’ı bu vesile ile rahmetle anıyor spora gönül veren gençlerimizin kendisini örnek almalarını diliyor, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Valimiz Sayın Şerif Yılmaz ve beraberindekiler Çevreli Hüseyin Akbaş Güreş Eğitim Merkezi’nde miniklerin serbest güreş müsabakalarını izledi. Geleceğe umut veren minik güreşçiler arasında yapılan müsabakalar büyük ilgi odağı oldu. Birbirleriyle kıyasıya mücadele eden güreşçilere küçük altın, saat ve eşofman takımı hediye edildi.

ÇEVRELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ZİYARET…

Valimiz Sayın Şerif Yılmaz yapılan anma etkinliğinin ardından beraberindekilerle birlikte Çevreli Beldemizi ziyaret ederek, Belediye Başkanı Abdullah Cabadan’dan çalışmaları ve belde ile ilgili bilgiler aldı.

Hüseyin Akbaş (1933 – 1989)

1933 yılında Tokat’ın Almus İlçesine bağlı Muhat köyünde dünyaya geldi.

1960 yılı Burgaz da Serbest stil 57 Kg da Balkan 1. oldu.

1954 yılı Tokyo JAPONYA da Serbest stil 52 Kg da Dünya 1.

1955 yılı Karsruhe F.ALMANYA da Greko-romen stil 52 Kg da Dünya 3.

1957 yılı İstanbul TÜRKİYE de Serbest stil 57 Kg da Dünya 1.

1959 yılı Tahran İRAN da Serbest stil 57 kg da Dünya 1.

1962 yılı Toledo A.B.D. de Serbest stil 57 Kg da Dünya 1.

1961 yılı Yokohama JAPONYA da Serbest stil 57 Kg da Dünya 3.

1965 yılı Manchester İNGİLTERE de Serbest stil 57 Kg da Dünya 4.

1956 yılı Melbourne Olimpiyatlarında Serbest stil 52 Kg da 3.

1964 yılı Tokyo Olimpiyatlarında Serbest stil 57 Kg da 2. oldu.
Bu haber Tokat Valiliği web sitesinden alınmıştır.