HÜSEYİN AKBAŞ GÜREŞLERİ YAPILDI…(2010)

Geleneksel 12. Hüseyin Akbaş Karakucak Güreşleri Çevreli Kasabası Çatak Yaylasında yapıldı.Çevreli Derneği tarafından düzenlenen şenliğe Almus Kaymakamı Ahmet Odabaş, Akparti Tokat Milletvekilleri Zeyd Arslan, Hüseyin Gülsüm, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, Bağtaşı Belediye Başkanı Mehmet Taşkıran, Ormandibi Belediye Başkanı Alaattin Dikmen, Akparti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, Akparti Almus İlçe Başkanı Ramazan Armağan, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Serdar Çınkılıç çevre köy muhtarları ve geniş bir halk katılımı oldu.

Çevreli Belediye Başkanlığının organize edilen şenliğe katılmaması nedeniyle şenlik alanına vatandaşlar Almus Belediyesi ile Ormandibi Belediye Başkanlığınca ücretsiz olarak taşındı. Almus Belediyesine ait 2 itfaiye aracı şenlik alanında hazır bulundu. Çevreli gençler Fatih Yücetaş, Çağlar Yücetaş Mahmut Zabun, Sivas’lı Hazar ve Tokat’lı Eryılmazın verdiği konserlerin ardından 10 boyda karakucak güreşleri yapıldı. 21 Baş pehlivanının müsbaka yaptığı güreşlerin sonunda Faik Sezgin’i yenen Kırkpınar Başpehlivanlarından Recep Kara başpehlivan oldu. Yapılan açık artırmada 2011 Güreş ağalığını 30.000 TL ile Bağtaşı Belediye Başkanı Mehmet Taşkıran aldı.

Minik -1
1. Cebbar Duyum