GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ İLÇEMİZDE TANITILDI…

Tokat Valimiz Sayın Mustafa TAŞKESEN’in Eşi Betül TAŞKESEN Hanımefendi’nin de katıldığı Gönül Elçileri Projesi Almus Tanıtım Programı coşkulu bir şekilde geçti. Programa Kaymakamımız Fatih Çelikkaya ve eşi, Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan ve eşi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Almus MYO Müdürü Fatih Çolak ve öğretim görevlileri, İlçemiz kurum amirleri ve eşleri Tokat Valimiz ‘in babası Mehmet Taşkesen ve vatandaşların katılımı ile Almus Öğretmenevi Lokalinde yapıldı.
Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Toplantının Açılış Konuşmasını yapan Valimiz ‘in eşi Sayın Betül TAŞKESEN yaptı. Sayın Kaymakamım, Almus’umuzun Saygı Değer Yöneticileri, Kıymetli Gönül Elçilerimiz, değerli katılımcılar ve basınımızın güzide temsilcileri; hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.Toplumdaki dezavantajlı gruplar ile gönüllülerimizi bir araya getirerek, toplumdaki yardımlaşma duygusunu geliştirmek amacıyla başlatılan Gönül Elçileri Projesiyle Projenin İlimizdeki başlangıç tarihi olan 17 Ocak 2013 tarihinden bu yana yerel basınımıza verdiğimiz demeçler, yaptığımız kurum ve esnaf ziyaretleri, toplantılar ve faaliyetler sonucunda oluşturduğumuz 1000 i aşkın kişilik gönüllü insanımız ile ‘’Gönül Elçileri Projesiyle Tokat’ta Çiçekler Açıyor’’ diyerek, Projemizi İlimizin tüm kesimlerine duyurmaya çalıştık ve bugünde Almus halkının gönlünü almaya ve Almus’umuzu gönül elçisi yapmaya geldik, amacımız sayı fazlalığı değil, proje amacına uygun hizmet verecek olan gönül insanlarını, gerçek ifadesiyle gönül elçilerini bulmaktır. Dünyada 7 milyar insandan biri olduğumuzu hiçbir zaman unutmadan, hayatın bize sunulmuş bir armağan olduğunu aklımızdan çıkarmadan dünyadaki en büyük erdemin insanların mutluluğuna katkı sunmak, gerektiğinde onların acısını ve dertlerini paylaşmak olduğunu fark etmeli ve bu paylaşımın hazzına varmalıyız, diye düşünüyorum. İşte Gönül Elçileri Projesiyle Tokat’ta Çiçekler açıyor derken, Projemiz; yaşlısından engellisine, yoksulundan yetimine şefkatli bir çift el bekleyen ve kapısının gönül elçileriyle çalınmasını umut eden insanlara umut olacak, katkı sunacak ve belki de yaşam kaynağı olarak bilhassa kendimize katkı sağlayacaktır. Kanımca huzur ve mutluluğa sahip olmak, insanlığa huzur ve mutluluk sunmakta gizlidir. Gönül Elçisi olmak belki karşımızdakine bir umut, bir kıvılcım ve belki de bir ilham kaynağı olacak, fakat bilinmelidir ki en büyük katkıyı yine bizlere sağlayacaktır. Yaşamdan aldığımız dünyevi nimetlerle geçici bir süre var olur, fakat hayata kattığımız gönüllerle ebediyen yaşarız.’’ diyerek sözlerime son verirken, Gönül Elçileri Projesinin Almus’a İlimize ve Ülkemize hayırlara vesile olmasını hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi. Daha sonra Almus Kaymakamı Fatih Çelikkaya ‘da bir selamlama konuşma yaptı. Şiirlerin okunması sonrası Tokat Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü personeli tarafından Gönül Elçileri Projesi’nin neden uygulanmaya başlandığı, niçin gerekli olduğu, kimlerin gönül elçisi olabileceği ve proje ile yapılmak istenenlerin neler olduğu ve nelerin amaçlandığı konusunda sunum yapıldı. Konuşmaların yapılmasından sonra Niksar Sevgi Evinde kalmakta olan Yeliz ÖZDEMİR “Sol yanım acıyor anne” ve Açelya AYDIN ise “Babam” adlı şiiri okudu. Almus Çok Programlı Lise korosunun vermiş olduğu mini konser devam eden program ile kokteyl ile son buldu.