BOİNG FİRMASINDAN İLÇEMİZE BİLGİSAYAR SINIFI…

Halen Milli Savunma Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan İlçemize uzun yıllar İlköğretim Müdürü olarak hizmet veren değerli Öğretmenlerimizden Emekli Öğretmen Mahmut Karataş’ın oğlu olan Tümgeneral Y.Beyazıt Karataş ‘ın destek ve çabalarıyla dünyaca ünlü BOİNG firması tarafından 520 öğrencinin eğitim aldığı İlçemiz Cumhuriyet Yatılı Bölge İlköğretim Okuluna 20+1 lik bir bilgisayar sınıfı kuruldu. Boing Firması Türkiye Başkanı Greg R.Pepin’inde hazır bulunduğu Bilgisayar Sınıfı açılışına İlçemiz Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan, Tokat il Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Aymak, Hüsamettin Turak, Niyazi Çevik, İl Milli Eğitim Müfettişlerinden Kadir Çetin, İlçe Milli eğitim Müdürü Nuri Yıldız katıldılar. Cumhuriyet Yatılı Bölge İlköğretim Okulundaki açılış töreninin ardından misafirlere İlçemiz Tufantepe, Harami Yaylası, Almus Hidroelektrik Santrali ve Ormanevleri gezdirildi. Almus Belediye Başkanımız tarafından gelen misafirlere ilçemizde balık ağırlıklı yemek verildi.İlçemizi çok beğenen BOİNG firması Türkiye Başkanı Greg R.Pepin ilçemizi İsviçreye benzettiğini en kısa zamanda ilçeyi tatil amaçlı olarak eşiyle birlikte ziyaret edeceğini söyledi.BOİNG Firmasına ve bu Bilgisayarların tahsisinin ilçemiz yönünde tercih edilmesini sağlayan değerli Hemşehrimiz Tümgeneral Y.Beyazıt Karataş ‘a ilçemiz adına teşekkür ediyoruz..