BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI YAYINLADI…

Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Arıkan mesajında Günümüzde ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesinin her şeyden önce eğitimli bireyler sayesinde mümkün olacaktır. Nitelikli insan yetiştirmek de eğitim kurumlarının ve öğretmenlerin işidir. Topluma yön verici konumda olmak kolay değildir, ancak araştıran, sorgulayan açık fikirli insanlar topluma yön verir veya topluma yön verebilecek insanları yetiştirir.
Öğretmen; bir anne kadar sıcak ve şefkatli, baba kadar güvenilir ve koruyandır. Öğretmen, karanlıkların hiç sönmeyen ışığı, cehaletle savaş karşısında en keskin kılıçtır. Çocukların vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak yetişmelerinde en büyük rol oynayan öğretmenlerimiz bizlerin başımızın tacıdır. Yüce bir mesleğin sahibi olan öğretmenlerimiz bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakarlık mesleğini yerine getirmektedirler.
Gelecek adına umut bağladığımız çocuklarımızın, gençlerimizin mimarı fedakar öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyor yaşamlarında sağlık ve mutluluk, çalışmalarında başarılar diliyorum.