ALMUSLULAR SOFRASININ KONUĞU EMİN PEHLİVAN

Üç yıldır, Tokatta oturan Almusluların her ayın son Cuma akşamı oluşturdukları sohbet sofrasına her ay başka bir bürokratı misafir olarak davet edip Almus için kurumunun yaptıklarını ve yapacaklarını konuşan, beklentilerini birinci elden dile getiren sohbet sofrasına davet edilen bu ayın konuğu olarak Almus Orman İşletme Müdürü Emin PEHLİVAN oldu.Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan’ında katılımı ile Tokat Çınar otelde toplanan Almus ‘lular sohbet sofrasında her zaman ki gibi gene Avukat Nuri KARACA, Eğitimci Ömer Faruk AYBEK, İşadamı Mustafa ÇAKIR, İşadamı Ertuğrul ALTUN, Diş Doktoru Mehmet ÜRKMEZ, Eczacı Mustafa ARSLAN, Hastane personel şefi Üzeyir AKTİ, Almus Belediyesi Fen işleri Müdürü Hasan BARIŞ, Almus İl genel Meclisi üyeleri Dursun AYTAÇ, Ercan GÜRER,Emekli Mustafa ELBİR,SGK çalışanı Bekir ŞEN katıldılar.
Sohbet sofrası müdavimleri ve ayın konuğu birlikte yemekteler.

Sohbet sofrasında Almus ilçesinin Ormanlarından daha iyi nasıl yararlanabilir, Almus ormanları daha güçlü ve verimli hale nasıl getirilebilir, Almus’ta ormana bağlı hangi yatırımlar hayata geçirilebilir, Almus ’taki 2 B arazilerinin durumu konuşuldu.

Almus ve çevresinde Meyve ormanları uygulamasına başlandı.

Sohbet devam ederken sorulan çeşitli sorular üzerine Almus Orman İşletme Müdürü Emin PEHLİVAN; “Almus ilçemiz ve işletmemize bağlı orman alanlarında ormanlarımızın gelişmesi için meyve ormanları oluşturmaya başladık. Bunlar; Oğulbey köyünde ahlat ormanı,Tozanlı vadisinde Ceviz ormanları,Akarçay beldesinde ceviz ormanı, Hubyar ve Sarıören köylerinde Mahlep ormanı,çöreği büyük ve pınarlı köylerinde ceviz ormanları kuruyoruz. Almus ve çevresine yaklaşık iki yüz bin adet ceviz tohumu ektik,bunlarında ciddi ölçüde fidan olarak yetiştiğini gözlemliyoruz ve her fidan yerinde büyümeye bırakıldı.Bu ormanlardan elde edilecek ürünler her hasat döneminde ilgili köylerin halkı tarafından yapılacak ve ürün o köylülerin olacak.” dedi.Almus ilçesinde belirlenmiş 2 B arazilerinin durumunun sorulması üzerine Almus Orman İşletme Müdürü Emin PEHLİVAN, “ Almus’ta belirlenmiş iki saha 2 B arazisidir. Bunlar Almus Tufantepe ile eski Almus sahalarımızdır. Bu arazilerin nasıl değerlendirileceğine Milli Emlak karar verecektir.” Dedi.Almus ekonomisinin canlanması için Almus’un mutlaka turizme açılması gereklidir. Bu açılım da ormanlarımızdan yararlanılması da çok yararlı olacaktır diyen Emin PEHLİVAN,” Almus’ta turizm uygulamaları planlanırken mutlaka kara ve su avcılığı da dahil edilmelidir.İlçemiz Dünya’da ender bulunacak alan zenginliğine sahiptir “dedi.

Almus’ta orman sahalarında çalışacak Mahalli işçi bulunamıyor.

Almus ve Tokat çevresinden çalışacak işçi bulunamadığından Güneydoğu Anadolu illerinden ve Adana’dan işçiler gelmektedir.Almus Orman İşletme Müdürü Emin PEHLİVAN’ ın en ilginç açıklamaları ise orman sahalarında çalışacak işçi bulamamak oldu.Ne yazık ki ciddi ölçüde işsizlik yaşanan Almus ilçemizde ve Tokat ilimizde bu alanda bir ön çalışma, hazırlama, teşvik çalışması yapılmamıştır. Bu eksikliğin giderilerek Mahalli işsizliğe çözüm bulunması için İŞKUR ve Hayat Boyu Eğitim (Halk Eğitimi Merkezi) kurumlarına sorumluluk düştüğü görülüyor.
Almus Belediyesine ilçe merkezinde yeni bir mesire yeri veridi.

Almus belediyesinin Orman işletme müdürlüğünden talep ettiği yeni bir mesire alanı Tufantepe ile eski Almus arasındaki sahadan tahsis edildi. Mesire alanının düzenlemesi Almus Belediyesi tarafından kısa zamanda yapılarak halkın hizmetine sunulacak.Bu güzel müjdeyi Almus Orman İşletme Müdürü Emin PEHLİVAN’ın Sohbet sofrasında dile getirmesi de günün sürprizi oldu. Almus sohbet sofrası müdavimleri Almus için yapılacak yatırım ve diğer çalışmalarda her zaman Almus Orman işletme Müdürlüğünün yanında olacağız, Almus bizim ilçemiz buraya yapılacak bütün yatırım ve çalışmalarda Orman işletme Müdürlüğünün yanında olacağız dediler.

Çaylar içildi bir ay sonra buluşmak üzere vedalaşma…
Günün konusu ilgi ile değerlendirmeler yapıldı, konuşuldu, tartışıldı, ilginç olan bölümler değerlendirildi, işbirliği yapılabilecek konular üzerinde bilgi alışverişi yapıldı.Her ayın son Cuma akşamı olduğu gibi yemekler yenildi, sohbet eşliğinde içilen çaylarla gecenin ilerleyen saatlerinde bir sonraki ayın son Cuma akşamı başka misafirlerle bir araya gelmek üzere vedalaşıp ayrıldılar.