ATIKSU TESİSİ VE KANALİZASYON İŞİ İÇİN KURBAN KESİLDİ…

İlçemiz Atıksu Arıtma ve 30000 (otuz bin) metrelik kanalizasyon Yapım işinin sürdüğü şu günlerde atık su arıtma tesisinin ve kanalizasyon yapımı için Yüklenici firma tarafından Kurban Kesimi yapıldı.Kurban Kesim Törenine Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan ‘da katıldı.

Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ” İlçemiz Atıksu arıtma ve 30000(otuz bin)metrelik kanalizasyon Yapım işi ,yedi yılı aşkın süredir,uğraşımız sonucu %50 si belediyemiz öz kaynağı %50 si İller bankası SUKAP Hibe programı çerçevesinde 15 milyon yaklaşık bedelle,iller bankası genel müdürlüğünce 15 Kasım 2017 tarihinde 8.9 milyon ihale bedeliyle ihale edilmiş,kamu ihale kurumunca ihale onayını takiben; işi alan müteahhit ile Mart-Nisan aylarında yapılan sözleşmeye göre Mayıs ayı başlarında atık su arıtma tesisinin yapımına başlanan Atık su arıtma Tesisi ile aynı anda birlikte yürütülmesi gereken ancak gurbetçi hemşehrilerimizin memleket ziyaretleri sırasında şehrimizin yerleşimin de gerek sosyal,gerek ticari olarak, kanalizasyon kazı dolgu şebeke döşenmesi sırasındaki yaşanacak olumsuzluklar düşünülmüş; bu nedenle kanalizasyon yapımı belediyem tarafından müteahhit firma talimatlandırılarak gurbetçilerimizin dönüş tarihleri olan Eylül Ekim aylarına alınmıştır.İlçemiz Çağlayan Dere Mevkiinde daha önce inşaatı başlamış olan Atık Su Arıtma Tesisi %65 oranında ikmal edilmiş olup çalışmalar devam etmektedir.30 km lik Kanalizasyon yapım işi ise hemşehrilerimizin yaz mevsimi yoğunluğunda yaşayacağı sıkıntıları ötelemek üzere 3-4 ay sonra başlatılmışsa da,müteahhit firma ayrı ayrı 5-6 çalışma ekibi ve yoğun çalışma mesai si ile aradaki zaman kaybını telafi ederek,şehrimizin gelişme alanları ve dış yerleşim mahallerinde kanalizasyon yapım işi tamamlanmıştır.Şu an çalışmalar şehrimizin merkezinde meskun ve ticaret alanlarında süratle devam etmektedir.müteahhit firmanın geleneksel olarak işin yarılamış olduğu süreçte çalışanları için hayır amaçlı yaptığı Kurban kesimine Belediye Başkanı olarak davete katılmanın onurunu yaşıyorum. İlçemin kuruluşundan itibaren teknik gereklilikler dikkate alınarak projelendirilerek ve tekniğine uygun bir kanalizasyon yapılmadığından,şu ana kadar hem mevcut yerleşim ,hemde gelişme alanlarında yaşanılan alt yapı sorunlarını ortadan kaldıracak ve parsel bacaları,muayene bacaları ile yüksek mukavemetli fabrikasyon beton borularla yapılan kanalizasyon şebekemiz,çok uzun yıllar ilçemize hizmet verecektir.Ayrıca ilçemizin güzelliğine güzellik katan ilçe turizmimizin lokomotifi olan baraj gölümüz, bu güne kadar kanalizasyonun ve atık suyun göl havzasına akması nedeniyle çevre kirliliğiyle büyük bir tehlikeye maruz kalmış,bu çevre kirliliği ve sebebiyet verdiği tehlike;yapımı önümüzdeki günlerde bitirilecek Atık Su Arıtma Tesisiyle sonlandırılmış olacaktır.Belediyemizce Yapılan tesisin öneminin ve gerekliliğinin daha iyi anlatılabilmesi için,ilimizde Tokat Merkez, Erbaa ilçemiz ve Almus ilçemiz olmak üzere sadece 3 yerleşim biriminde yapılmış olmasından bahsetmemiz yeterli olacaktır. İlçemiz için Asrın hizmeti olarak uygulamaya koyduğumuz Atık su  Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon yapımı sırasında yaşattığımız olumsuzluklar için hemşehrilerimizin affına sığınıyor,hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Tesisin ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.