Almus İlçesine hizmet edecek ambulans helikopter için alan belirleme çalışması başladı.Almus’a yapılacak olan “Koruma, kurtarma 112 acil istasyonu” için arsa temin edildi. Almus’a atık su arıtma tesisi yapılması için proje çalışmalarına başlandı. Bir tane ambulans ile Almus merkez ile 10 belde ve 37 köy olmak üzere 48 yerleşim yerine hizmet verilmeye çalışılıyor. Almus Hastanesinin bahçe ve çevre düzenlemesi ihaleyi almış olan yüklenici tarafından iki yıldır yapılmıyor.
Almus Belediye Başkanı Hasan ARIKAN, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Burhan BAKAR, Eğitimci Ömer Faruk AYBEK, Dahiliye Uzman Dr. Orhan KIRBIYIK Tokat’ta oturan Almusluların Üç yıldır sohbet sofrasında her ayın son cuması akşamı toplanıp sohbet ettikleri etkinlikte zaman, zaman Tokat bürokrasisinden de misafirler davet edip Almus için düşüncelerini alıyorlar ve kurumunu ilgilendiren alanda da Almus için talepte bulunuyorlar.
Üç yıldır devam eden Almuslular sohbet sofrasına gene Avukat Nuri KARACA, Eğitimci Ömer Faruk AYBEK, İşadamı Mustafa ÇAKIR, İşadamı Eşref ARMAĞAN, Diş Doktoru Mehmet ÜRKMEZ, Doktor Hasip SAPÇI, Eczacı Mustafa ARSLAN, Hastane personel şefi Üzeyir AKTİ, İşadamı Ertuğrul ALTUN, Mali müşavir İsmet KARACA, Almus Belediyesi Fen işleri Müdürü Hasan BARIŞ, Almus İl genel Meclisi üyeleri Dursun AYTAÇ, Ercan GÜRER, Yıldıray YILMAZ, Emekli Mustafa ELBİR ve SGK çalışanı Bekir ŞEN katıldılar.
Bu ayın sohbet sofrasına; Almus Belediye Başkanı Hasan ARIKAN, Tokat Halk Sağlığı Müdürü Dr.Mücahit ZÜLFÜOĞLU (il dışında olduğundan katılamadı)ile Almus Sağlık hizmeti görevlileri, Almus ilçe Sağlık Müdürü Dr. Burhan BAKAR, Almus Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ünsal DURUPINAR, Almus Devlet Hastanesi Dâhiliye Doktoru Orhan KIRBIYIK misafir oldular.
Almus’a yapılacak olan “Koruma, kurtarma 112 acil istasyonu” için arsa temin edildi. Sohbet sırasında bir soru üzerine Almus belediye Başkanı Hasan ARIKAN,hala ilçemizde bir adet ambulans var.Bu bir ambulans ile Almus Merkezi ile on belde ve otuz yedi (37) köy olmak üzere toplam kırk sekiz (48) yerleşim yerine acil hizmeti götürülmeye çalışılıyor. Bir tane ambulans ve ekibiyle bu hizmetin aksamadan verilmesinin mümkün olamayacağı apaçık ortadadır. Ciddi bir sıkıntının yaşanmaması için çok acil en az bir ambulans ve ekibinin daha İlçemize görevlendirilmesi gerekmektedir, dedi ve ileriye dönük olarak ise bu konuda arsa teminini yaptık il Sağlık Müdürlüğümüz ilçemize 1000 m2 kapalı alanlı bir hizmet binası yaparak Koruma Kurtarma 112 acil merkezi/istasyonu yapacak, bu sorun da kökten haledilecektir dedi.
Ambulans helikoptere alan Almus Merkezi ile on belde ve otuz yedi (37) köy olmak üzere toplam kırk sekiz (48) yerleşim yerine acil hizmeti verecek ambulans helikopter için alan belirleme çalışması başladı. Helikopter alanı temin edildiğinde özel sektör helikopterleri bu alanda hizmete girecek denildi
İlçe Sağlık Müdürü Dr.Burhan BAKAR, Eğitimci Ömer Faruk AYBEK, Dahiliye Uzm.Dr. Orhan KIRBIYIKAlmus Hastanesinin bahçe ve çevre düzenlemesi ihaleyi almış olan yüklenici tarafından iki yıldır yapılmıyor.Sohbet sırasında İki yıldır Almus ilçemize hizmet veren Devlet Hastanesinin çevre düzenlemesinin ise yüklenici firma tarafından savsaklanarak hala yapılamamış ve Tokat Devlet Hastanesinin minyatürü olan Almus Devlet Hastanesi maalesef hala inşaat alanı görüntüsünde ve bunun ciddi rahatsızlık vermekte olduğu da ifade edildi.
Almus’a atık su arıtma tesisi yapılması için proje çalışmalarına başlandı. Almus için ciddi bir eksiklik olan atık su arıtma sisteminin nihayet ilçe gündemine alındığı bilgisi verildi. Hazırlanan projenin yaklaşık 5.5 milyon liraya mal olacağı öngörülüyor.Proje çalışmalarını Almus Belediyesinin yaptığı Atık su arıtma sisteminin 2015 yılında hizmete girmesiyle Almus ilçesinin atık sularının Almus baraj gölüne akmasına son verilmiş olacak.Çok geç kalınmış bir proje olmakla birlikte başlanıyor olması da ciddi bir kazanç olacaktır. Almus ilçesinde Çocuk ve Kadın doğum doktorlarına ihtiyaç var Almus devlet hastanesinde Dahiliye,Diş Hekimi ve acil servis doktorları mevcutken çok acele olarak bir Çocuk Doktoru ile Bir tanede Kadın Doğum doktoruna ihtiyaç duyulmakta olduğu ifade edilirken bu doktorların kadroları ile atanıncaya kadar haftanın belirli günlerinde Almus Devlet Hastanesinde hizmet etmek üzere geçici görevlendirme ile de şimdilik çözülmesi halkı rahatlatacaktır denildi. Almus ve bağlı kasaba ile Köylerde toplam altı bin (6000) çocuk var.Günlük ortalama 45-50 çocuk hasta tedavi ihtiyacı duymaktadır. Bu çocukları dünyaya getiren anneleride düşünülür ise ihtiyacın boyutu anlaşılabilir.
Almuslular Sohbet sofrasında Almus’ta sağlık konusu detaylıca konuşuldu. Almus ilçesi genel olarak sağlık hizmeti yönünden güzel hizmet alıyor gibi görünse de daha halledilmesi gereken sıkıntılarının olduğu görüldü.Görülen eksikliklerin ise kısa ve uzun vadede çözülebilecek durumda oldukları görülürken,bunların halledilmesi için Almuslular Sohbet sofrası Müdavimleride sorumluluk üstlenmeye hazır olduklarını, üzerine ne düşüyorsa yapmaya gönüllü ve hazır olduklarını net ifadeler ile dile getirdiler.Bir güzel Almuslular Sohbet sofrası da bu güzel dilek ve temenniler ile Aralık ayının son Cuma akşamı tekrar başka misafirler ve Almus ilçesinin bir başka problemini konuşmak ve çözüm yolları araştırmak üzere tamamlandı