ALMUS KARDEŞLİK VE SPOR FESTİVALİ YAPILDI…

Almus Kaymakamlığı, Almus Belediye Başkanlığı, Ataköy, Akarçay Görümlü,Çevreli,  Kınık, Gölgeli Belediye Başkanlıkları ve Almus Doğa Sporları Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Almus Kardeşlik ve Spor Festivali 13-14 Temmuz 2018 günlerinde yapıldı.   Festival bünyesinde Tokat Valimiz Dr.Ömer Toraman himayelerinde EDD Yapı Yönetim Kurulu ve TOKGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ender Demirtaş’ın sponsorluğunda Türkiye Kano Federasyonu tarafından “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anma ve Gazi Melih Ekici Deniz Kanosu Kupası yarışmaları yapıldı.
Almus Kardeşlik ve Spor Festivali ile Deniz Kanosu Yarışları Açılış Törenine Vali Dr. Ömer Toraman, Almus Kaymakamı Hamza İnam, Pazar Kaymakamı Ömer Saygılı, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı,İl Genel Meclisi Üyemiz Yüksel Mirzaoğlu , Akparti Almus İlçe Başkanı Şeref Yılmaz,CHP Almus İlçe Başkanı Gültekin Çağlar, TOKGİAD Başkanı Ender Demirtaş, sporcular ile Iğdır İl Emniyet Müdürü ve 15 Temmuz Gazisi Melih Ekici katıldı.
Feestivalin 1. gününde açılış Almus Kaymakamlığına ait OKA Tesisleri altında yapıldı. Saygı duruşu ve İstikal Marşı’nın ardından açılış konuşmaları ile başlayan Festival  Almus Kaymakamlığı ile Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Türkiye Kano Federasyonu destekleri ile düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anma ve Gazi Melih Ekici Deniz Kanosu Kupası Kano yarışlarının 1000 metrede Kadın, Erkek ve Mix dalında elemeleri ve finalleri yapıldı. Yarışmalara 9 ilden 12 spor kulübüne bağlı 50 kanocu sporcu katıldı.
Saat 16:00 dan itibaren Almus Hükümet konağı önünde İlimize bağlı ilçe Belediyelerince standlar açıldı. Almus Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü Tekvando Kursu Kursiyerleri tarafından tekvando gösterileri yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Herkes İçin Spor Federasyonu ekiplerinin çocuklara yönelik programı muhteşemdi. Saat 19.00 da başlayan  programa Almus Kaymakamımız Hamza İnam Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan, Ataköy Belediye Başkanı Servet Durmuş, Gölgeli Belediye Başkanı İbrahim Karahan, Kınık Belediye Başkanı Hacı Yusuf Geçene, Akparti Almus İlçe Başkanı Şeref Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyemiz Yüksel Mirzaoğlu, CHP İlçe Başkanı Gültekin Çağlar katıldı. Açılış konuşmaları ardından İlçe Kaymakamımız Hamza İnam EDD Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve TOKGİAD Başkanı Enver Demirtaş’a plaket verdi. Almus Doğa Sporları Derneği Başkanı Mansur Aytaç Almus Belediye Başkanı Mimar Hasan Hüseyin Arıkan, Kınık Belediye Başkanı Hacı Yusuf Geçene, Ataköy Belediye Başkanı Servet Durmuş’a plaket verdi.  Türk Halk Müziği Konserinde sahne alan Kınık Belediyesi Semah Ekibi, ve Nevzat Ak’ın konseri ile eğlence saat 23.15 e kadar sürdü.
Festivalin 2. gününde Almus Kaymakamlığına ait OKA tesisleri altında devam edildi. Festivale Gaziosmanpaşa Atlı Okçuluk Kulübü okçuları ayrı renk kattı. 2. gün programa katılan Akparti Tokat Milletvekili Avukat Mustafa Arslan, Almus Kaymakamı Hamza İnam, Tokat Belediye Başkanı Avukat Eyüp Eroğlu, Almus Belediye Başkanı Mimar Hasan Hüseyin Arıkan, Akparti Tokat İl Başkanı Metin Polat ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, İl Genel Meclisi Üyemiz Yüksel Mirzaoğlu ve Akparti Almus  İlçe Başkanı Şeref Yılmaz Okçuluk Kulübü sporcuları ile ok attılar.
Almus Doğa Sporları Derneği sporcuları Engin Aybek ve İlhami İşbilir tarafından su kayağı gösterisi yapıldı. Festival 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anma ve Gazi Melih Ekici Deniz Kanosu Kupası yarışmalarının finalleri ve ödül töreni ile sona erdi.

edf