İLÇEMİZ YENİ BİR TESİSE KAVUŞUYOR..

İlçemizde uzun yıllardır şahısların işgali altında olan belediye arazileri üzerinde hayata geçirilen proje ile barınma sorunun çözülmesi hedefleniyor. Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Arıkan, toplamda bin 800 metrekarelik kullanım alanına sahip tesislerin kışın öğrenciler için yurt, yazın ise tatilciler için motel olarak kullanılacağını söyledi.

Başkan Arıkan,”Bizim belediyemize ait olmakla birlikte uzun yıllardır özel şahıslar tarafından kendi mallarıymış gibi kullanılan işgal altındaki arazimizi hukuki takip sonucunda yeniden kazanımını sağladık. Bu kazanımı mızı ise Gaziosmanpaşa Üniversitesi Almus Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin barınma sorununu gidermeye yönelik bir proje ile taçlandırdık. 700 metrekarelik oturum olmak üzere toplamda bin 800 metrekarelik bir inşaat alanında çalışmalarımıza başladık. İnşaatımıza hız verdik ve sona geldik diyebiliriz. Bu sezon için kısmi olarak da olsa, hiç değilse 40 öğrencimizin barınma sorununu çözecek şekilde çalışmalarımıza hız verdik. Tesisimizi Eylül ayının sonunda, bir odadan oluşan, içerisinde duşu, banyosu, mutfağı ve 30 metrekarelik yaşam alanıyla kışın öğrencilerimizin hizmetine sunacağımız gibi, yazın Almus’a gelerek motel ihtiyacı duyan ziyaretçilerimizin de hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.

“300 kişilik bir başka yurt için hazırlıklara da devam ediliyor”
Yaptıkları bu çalışmanın yanı sıra Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde hizmet verecek 300 kişilik öğrenci yurdu için de hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen Başkan Arıkan,”Almus’ta Meslek Yüksekokulumuzda 6 bölümde eğitim gören yaklaşık olarak 600 yüksekokul öğrencimiz bulunuyor. Bu öğrencilerimiz ilçemizde barınma noktasında sıkıntılar çekiyordu. Tokat Milletvekilimiz Zeyid Aslan’ın takibi ve diğer milletvekillerimiz de desteğiyle sonuçlanan bu konuyla ilgili bir başka güzel haberi de buradan paylaşmak isterim. Sayın Vekilimiz Zeyid Aslan beni arayarak bu konuda müjdeyi verdi. Şöyle ki; 150 erkek, 150 kız olmak üzere toplamda 300 öğrenci barınma kapasiteli yurdumuzun yerini hazırladık. İmar durumunu, planlarını, mülkiyet durumlarını Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne intikal ettirdik. Şuan itibariyle aldığımız bilgi ışığında, önümüzde 2017-2018 eğitim öğretim sezonu sonunda öğrencilerimizin bu sorunun da çözüleceğini duyurmak isterim. İlçemize bu katkıyı sağlayan tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Top