3K TURİZM FİRMASI İLE NİKSAR BELEDİYE BAŞKANI İLÇEMİZİ ZİYARET ETTİ.

Turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması amacı ile İlimizde çalışmalar yapan 3k Turizm yetkilileri Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan’ın daveti üzerine Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar ile birlikte ilçemizi ziyaret etti.

Niksar Belediyesinin talebi ile bölgemizin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması amacı ile İlimizde çalışmalar yapan 3k Turizm firmasının yetkilileri ilçemizin turizm potansiyelinin gösterilmesi amacı ile Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan tarafından İlçemize davet edildi. Bu davet üzerine , Niksar Belediye Başkanımız Duran Yadigar ve çalışma gurubunda bulunan firma yetkilileri Yüksek Mimar Mehmet Emin Çevik, Songül Ataklı, İlknur Akalın ve Niksar Belediye Başkanını eşi Habibe Yadigar ile ilçemizi ziyaret etti. Niksar’dan gelen misafirler Almus Baraj Gölünün etrafını gezerek burada çalışmalarında kullanacakları doneleri aldı. Almus Belediye Başkanı Mimar Hasan Hüseyin Arıkan tarafından misafirlere Gökkuşağı Alabalık tesislerinde balık ikram edildi. İlçemizi tanıtan broşürler misafirlere verildi. Yemek sırasında Belediye Başkanımız ile sohbet eden Mehmet Emin Çevik’in av merakını öğrenen Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan yemeği müteakip İlçemiz Avcılar Derneği Başkanı Önder Çalaş ile Mehmet Emin Çevik’i Almus EÜAŞ Sosyal Tesislerinde bir araya getirdi. Burada çok sıcak bir ortamda Almus Avcılar Derneği Başkanı Önder Çalaş ile sohbet eden Mehmet Emin Çevik çalışmalarının yarın sabahki bölümünü iptal ederek Almus Avcılarının yarın (11 Mart 2012) düzenleyeceği domuz sürek avına katılacağını söyledi.
Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan “Niksar Belediyesince Başlatılan bölge turizminin canlandırılması ve mevcut turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve tanıtılması çalışmlarına katılan 3k Turizm ve Organizasyon Grubu ile Niksar Belediye Başkanımız Sayın Duran Yadigar beyin davetime icabet ederek ilçemizi ziyaretlerinden ziyadesiyle mutluluk ve onur duydum. Özellikle çalışma grubu koordinatörü meslektaşım Yüksek Mimar Mehmet Emin Çevik beyin sıcak ve esprili kişiliği, yaban hayatına yoğun ilgiyle yoğunlaşan yemek sohbetinin benzeri ziyaretlerin sürekli olacağını göstermiştir. Yemek menüsünde sunulan kiremitte alabalık tat ve lezzetinin konuklara daha önce tatmadıkları bir tatta olduklarını belirtmeleri bölgemizin tanıtımında bir dolu eksiğimizin olduğunu ortaya çıkarmıştır. Mehmet Emin Çevik Beyin av merakını sohbet sırasında belirtmesi ile son günlerde ilçemizin tanıtımında önemli katkılar ortaya koyan Almus Avcılar ve Atıcılık Kulübü Başkanı Önder Çalaş ve arkadaşlarıyla buluşmasına vesile olmuştur. Meslektaşım Mehmet Emin Çevik beyin çalışma programına ara vererek yarın yapılacak domuz sürek avına katılmak istemesi ilçemizde av turizminin canlanacağı umudunu güçlendirmiştir. Almus Belediye Başkanı olarak şahsım ve ekibim ile birlikte bütün imkanlarımızı seferber etmek suretiyle Almusumuzun gerek bölgemizde gerekse ülkemiz genelinde sahip olduğu turizm değerleri tanıtılarak hak ettiği yere taşınacaktır. Bu vesile ile davetime icabet eden Niksar Belediye Başkanımız Sayın Duran Yadigar, Belediye Başkanımızın değerli eşi Habibe Yadigar, 3K Turizm Organizasyon firması yetkilileri Yüksek Mimar Mehmet Emin Çevik, Songül Ataklı, İlknur Akalın ve diğer konuklara teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum dedi.

İlçemizi ziyaret eden Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar “Bölgemizde başlatılan turizm info çalışmaları çerçevesinde 3K firması tarafından Niksar’da yapılan Turizm altyapısı ve turizmin geliştirilmesi anlamındaki çalışmaların Niksar’la beraber Almus, Zinav Gölü , Borabay gölü gibi diğer gölleri kapsayacak şekilde yani sular bölgesi, yani suyun değerinin olduğu bir bölge olarak yani Niksar ile birlikte Almus ’uda, Reşadiye ’yi de içerisine alan Tokat’ın diğer ilçelerini de içerisine alan bir destinasyon içerisinde turizmin geliştirilmesi kapsamında bir çalışma, Bu çalışma 3k turizmin Yüksek Mimar Mehmet Emin Çevik ‘le beraber özellikle Niksar’da yapılacak bir müze çalışmasının yanında öz dede Almus’umuzda, Niksar’ımızda başka neler yapılabilir i değerlendiren profesyonel bir turizm altyapı çalışması, bunun sonrasında diğer projeler le sağlanacak kaynaklarla bölgemize bir hareketlilik amacı gütmektedir. Bu çalışma bir proje alt yapısı oluşturma çalışmasıdır. Bu çalışmanın çok çeşitli kolları var; yani bir restorasyon, kazı, yeniden restore etme gibi projenin ilk başlangıcı o yüzden bu proje ile ilgili bir bütçeden söz etmek mümkün değil.Biz burada Turizm destinasyonunu, turizm girdi alanını sağlamaya çalışıyoruz.Gelenler hema Almus’u hem Niksar’ı ve diğer yerleri gördüklerinde müthiş etkileniyorlar bizlere “böyle yerlerde var mıymış ? “ diyorlar. Aynen Mehmet Emin Çevik Beyin sözü şu “altının üzerinde duruyorsunuz ama görmüyorsunuz.” Dedi.