BELEDİYE BAŞKANIMIZ ALİYYEL MÜRTEZA KÜLLİYESİ AÇILIŞINA KATILDI…

İlçemizde 4 Haziran 2016 tarihinde temeli atılan ve  Vesile İlim Hayrat Vakfı tarafından yaptırılan Aliyyel Mürteza Külliyesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Akparti Tokat Milletvekili ve Akparti Gurup Başkanvekili Özlem Zengin, Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu, Almus Kaymakamı Hamza İnam, Almus Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Arıkan,  Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Hidayet Arıkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Çevreli Belediye Başkanı Ercan Gürer, Ak Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat ve İl İlçe protokolünün katılımı ile yapıldı.

Saat 10.00 da başlayan açılış törenine Saygı Duruşu ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başlandı.Tokat Ali Paşa Camii Müezzini Okan Sağdıç ve Erkek Kuran Kursu öğrencisi Burak Güler tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Sırasıyla Vesile-i İlim Hayrat Vakfı Başkanı Hamdi Güler, Tokat Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Akparti Gurup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk birer konuşma yaptı. Bakan Konuşmasında  “Bizler çocuklarımızın dini istismara da uğramasını istemiyoruz. Din kisvesi adı altında çocuklarımızın kandırılmasına da izin vermek istemiyoruz. Biliyoruz ki FETÖ Terör Örgütü yıllar boyunca bu ülkede dini kullanarak içimize sızıp gençlerimizi, anne-babalarını devletine, bayrağına ve milletine düşman yaptı. Hamdolsun milletimizin inancına, vatanına ve bayrağına olan bağlılıkları karşısında bunlar başarılı olamadılar. Bundan sonraki süreçte de bu tür hainler, bu tür teröristler asla başarılı olamayacaklar. Dini istismar ederek de başarılı olamayacaklar. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Kuran kurslarımız ve siz değerli öğretmenlerimiz özverili çalışmalarıyla bu tür istismarların da önüne geçmeye vesile olacaksınız. Çocuklarımız, gençlerimiz yaşanan eski dönemleri, yasakçı dönemleri de bilerek büyüyecekler. Camilerin kapatıldığı, ezanların susturulduğu, karanlık dönemleri de bilerek yetişmelerini istiyoruz” dedi.

Almus Müftüsü Mustafa Şanver tarafından yapılan dua ardından Külliyenin açılışı yapıldı. Açılışı yapılan külliye içerisinde 500 kişilik cami, 50 kişilik öğrenci yurdu ve 120 yatılı hafız eğitimi verilebilecek dershane ve yatakhane bulunuyor. İlçemizde 23 Mayıs 2013 tarihinde hizmete açılan Fatıma-Tüz Zehra Külliyesinin bir ikizi olan külliye altında yaklaşık 1000 m2 lik bir iş yeri bulunuyor.

Aliyyel Mürteza Kurs açılışının ardından Fatimatüz-Zehra Kuran Kursu’nda eğitim gören 48 hafız ‘ın icazet töreni gerçekleştirildi. İcazet töreni sonrasında Belediye Ba şkanımız Hasan Hüseyin Arıkan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ve Akparti Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e birer plaket verdi.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Top