ALMUS KONULU İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI…

İlçemizde Almus konulu bir istişare toplantısı yapıldı. Almus Belediyesi Yunus Emre Parkında yapılan istişare toplantısına Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan, Ak Parti Almus İlçe Başkanı Şeref Yılmaz, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Almus Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Fatih Polat, Almus Belde ve Köyleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Önür, Hayırsever İş adamımız Hamdi Güler, Almus Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür V. Sami Atasoy, Almus İmama Hatip Ortaokulu Müdürü Ali Eroğlu, Almus Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Yunus Baydoğan,Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Erol Ceritoğlu, Almus Esnaf Odası Başkanı Fatih Çakmak, Ziraat Odası Başkanı Şaban Eroğlu, Almus Merkez Cami Vakfı Başkanı Sabit Demirci, Almus Belediye Meclis Üyeleri , Almus Mahalle muhtarları ve halk katıldı.

Toplantıda konuşan Almus Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan Almus-Tokat yolunun bu yıl içinde yapılacağını, Kredi Yurtlar Kurumunca Almus 1. Etap Toki Konutları yanında 300 kişilik öğrenci yurdunun yapılacağını, Doğal Gaz hizmetinin bu yıl içinde ilçemize geleceğini, ilçemizde TOKİ konutları yapılması konusunda büyük bir isteğin olduğunu ancak arsa temin edilemediği için taleplerin karşılanamadığını ancak arsa temin edilebilirse 3. etap TOKİ konutlarının yapılabilmesi için çaba sarf edileceğini, Belediyemiz imkanları ile İlçemiz Ötükent evlerinin hemen alt kısmında daha önce ilçemizdeki üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçları için yapılan öğrenci yurdunun KYK tarafından yapılacağının kesinleşmesinden sonra buranın motel türü bir işletme olarak Nisan 2018 ayı sonuna kadar hizmete açılacağının, EÜAŞ Almus İşletmelerinin özelleşmesinden sonra Belediyemiz bünyesine geçen EÜAŞ Lojmanlarının ve sosyal tesislerinin bulunduğu yerleşkenin turizme kazandırılması için OKA ve İPART aracılığı ile proje hazırlandığını, 15.000.000 TL keşif bedelli Almus Atık Su Arıtma tesisinin ihalesinin 15 Kasım 2017 de İller Bankasınca yapıldığını ihalenin onaylanmasının akabinde yer tesliminin ihaleyi alan firmaya teslim edileceğini söyledi. Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan ayrıca yaklaşık bedeli 2.000.000 TL olan Belediyemize ait modern mezbahanenin Belediyemiz işçileri ile toplam 700.000 TL gibi bir rakama bitirildiğini söyledi.

Toplantıda söz alan Almus Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Fatih Polat yurt ihtiyacının karşılanması halinde 6 bölüm ve 497 öğrencisi bulunan okulda öğrenci sayısının 1000 i geçebileceğini söyledi.

Toplantıda söz alan Almus İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ali Eroğlu hizmet verdikleri okul binasının yıkılması nedeniyle Almus  Cumhuriyet YOBO ile aynı binada eğitim vermek zorunda olduklarını yeni bir okul binası yapılarak İmam Hatip Lisesi ile Ortaokulun bu binada eğitim vermesi için çaba sarf edilmesini istedi.

Almus Çok Programlı Anadolu Lise Müdür vekili Sami Atasoy’da okulun toplam 467 öğrencisinin bulunduğunu bu öğrencilerden yaklaşık 250 kişinin ilçemi belde ve köylerinden taşınarak geldiğini söyledi ve orta öğrenim öğrencilerinin barınmaları için 250 kişilik öğrenci yurdu yapılmasını istedi. Ayrıca Almus Çok Programlı Anadolu Lisenin 2014-2015 ve 2015-2016 yıllarında ÖSYM tarafından öğrenci yerleştirmelerinde birinci olduğunu belirterek Almus ve Beldelerimizdeki öğrencilerin Liseyi tercih etmelerini istedi.

Hayırsever İş adamımız Hamdi Güler yaptığı konuşmada ilçemizde Fatıma-tüz Zehra Kız Kur’an Kursunun bulunduğu Fatıma-tüz Zehra külliyesinden sonra Aliyyül Murtaza Erkek Kur’an Kursunun bulunduğu Vesile İlim ve Hayrat Vakfı Külliyesinin de bitirildiğini söyleyerek öğrenci alımına başlandığını resmi açılışın 26 Nisan 2018 de 3 gün sürecek şekilde yapılacağını söyledi. Fatıma-tüz Zehra Kız Kur’an Kursunda bu güne kadar 41 hafız yetiştirildiğini söyleyen Hamdi Güler mezun olan hafızlardan 12 tanesinin kadrolu olarak çalışmaya başladığını söyledi. Halen 68 öğrencinin öğrenim gördüğü Kız Kur’an kursu öğrencilerinin hafızlık yanında İmam Hatip Lisesini de birlikte okuduklarını anlatarak  Almus ‘lulardan kurslara öğrenci vermesini istedi. Güler ayrıca Vesile İlim ve Hayrat Vakfı Külliyesinde 70 kişilik erkek öğrenci yurdu bulunduğunu bu yurda muhtaç ve başarılı öğrenciler alınacağını yurt için bir ücret talep edilmeyeceğini söyledi.

Almus Belde ve Köyleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Önür yaptığı konuşmada “Bu anlamlı güzel toplantıyı tertipleyen ve bizleri davet eden ilçemize vizyon getirip sayısız hizmetler yapan başta Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Arıkan ve Ak Parti ilce Başkanımız olmak üzere tüm hemşerilerimize teşekkür ederim. Buradaki konuşmacıları dinlendikten sonra derneği kurarak ne kadar doğru bir karar verdiğimizi tekrar idrak ettim. Bunun nedeni de ilçemizin en büyük sorununun kişiler ve kurumlar arası iletişim bozukluğu olmasıdır Dernek olarak düşüncemiz tüm kurumlarla köprü vazifesi kurup ilçemize faydalı olmaktır. Dernek kurulalı 1 yıl gibi kısa bir sure geçmesine rağmen ilçemizin tanıtımında önemli çalışmalar yaptık Sayın valimizle istişarelerimiz sonucunda Almus orman evlerinin gündeme gelmesinde büyük katkı sağladık diğer kurumlarla ortak çalışmalarla bir çok sorunu dile getirip gündeme getirdik . En son yaptığımız takvim etkinliğiyle Tokat’a gitmek gerek Almus’u Görmek Gerek” sloganıyla 81 il de Almus Turizmini  ini gündeme getirerek farkındalık oluşturduk Son olarak bu tür toplantılarının daha sık yapılması dileğiyle ilçemizin tanıtımı ve gelişmesi için kurulan derneğimize tüm hemşerilerimizin destek vermesini bekliyor saygılar sunuyorum” dedi.