SAYIN VALİMİZ ŞERİF YILMAZ İLÇEMİZDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Valimiz Sayın Şerif YILMAZ, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme, Kültürel, Turistik Değerleri ve Ekolojik Dengeleri Koruma ve İyileştirme Mali Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen “Mavi ve Yeşilin Büyüsü” proje alanında, Almus Kapalı Spor Salonu İnşaatında ve yeni yapılan 25 yataklı Almus Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.
Almus Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı’nca gerçekleştirilen “Mavi ve Yeşilin Büyüsü” projesinde kafeterya ve çevre düzenleme inşaat işi tamamlandığını belirten Valimiz, yapılan tesislerin Almus Barajı kenarında turizm altyapılarının iyileştirilmesi, bölgeye ve yöreye özgü farklı turizm türlerinin birbirine entegrasyonunu sağlamak üzere inşa edildiğini ifade etti.
Almus Kaymakamı Ahmet Odabaş ile Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan’dan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Valimiz, turizm açısından farklı bir projenin hayata geçtiğini kaydetti. Almus’a gelen yerli ve yabancı turistlerin tekne gezintisinin yanı sıra jetski yapabileceğini ifade eden Valimiz, “Teknemiz alındı şuanda Samsun’da bekliyor. Artı jetskiler alındı. Almus’a gelen herkes bu hizmetlerden faydalanabilecek. Burada ayrıca denizde kullanılabilen tüm ekipmanlardan (kano, deniz bisikleti) Almus Barajı’nda istifade edebilecek. İşletmesi müstecir tarafından yapılacak tesisin yaz aylarında faaliyete girmesini bekliyoruz. Amacımız burada öncülük yapmaktı. Turizme yönelik yatırım yapmak isteyen insanlara örnek bir tesis burası. Burada özel müteşebbislerimizin yatırım yapmasını bekliyoruz” dedi.
Almus Kaymakamı Odabaşı ise iskele yapıldıktan sonra insanların burada güneşlenip baraja girebileceğini söyledi. Odabaş, projenin tamamının bedelinin 550 bin TL olduğunu 120 bin TL’sini İl Özel İdaresi’nce karşılandığını, kalan kısmın ise OKA tarafından hibe olarak bağışlandığını sözlerine ekledi.
Valimiz “Mavi ve Yeşilin Büyüsü” proje alanında gerçekleştirdiği inceleme sonrasında Almus’ta yapımı devam eden spor kompleksini de ziyaret ederek Çevre ve Şehircilik Müdürü Bulut ÇUBUK ve Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin ARIKAN’dan bilgi aldı.
Valimiz buradan yapımı tamamlanarak geçtiğimiz günlerde İl Bayındırılık Müdürlüğünce geçici kabulü yapılan Almus Devlet hastanesini gezerek Hastane Başhekimi Uzman Doktor Ünsal Durupınar’dan bilgi aldı.