SAYIN VALİMİZ İLÇEMİZİ ZİYARET ETTİ..

Tokat Valimiz Dr. Ozan Balcı başkanlığında, Valiliğimiz tarafından düzenlenen ‘Muhtarlar Toplantısı’na Kaymakam Vekili Dr. Mehmet Gödekmerdan, Almus Belediye Başkanı Bekir Özer, İl Genel Meclisi Üyeleri Hayri Uçar, Yılmaz Özer, Ataköy Belediye Başkanı servet Durmuş, Çevreli Belediye Başkanı Sadi Ertan Soysal, Gölgeli Belediye Başkanı İbrahim Karahan, İl ve ilçe kurum amirleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Almus Fatımatüz-Zehra külliyesinde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, ilçelerimizde muhtarlarımızla bir araya gelmenin temelinde memleketimizin ve milletimizin sorunlarını çözmenin, vatandaşlarımıza değer üretmenin çabası olduğunu söyledi.
Almus için daha çok çalışılıp, değer üretmek gerektiğini belirten Vali Dr Ozan Balcı, “Muhtarlarımız işlerimizde bizim yardımcılarımız olacak, onlar bu ailenin bir parçası. Muhtarlarımız devletimiz ve milletimiz arasında bir köprü vazifesi görüyor. Almus çok güzel ve önü açık bir ilçe. Almus’u seviyoruz. Cazip bir turizm merkezi olacaktır diye düşünüyorum. Almus halkı çalışkan bir yapıda olup, birlik ve beraberliğin güçlü olduğu doğası ve insan ile nitelikli bir ilçemiz. Bizim daha çok çalışmamız lazım. Memleketimize hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.
“İnsanlarımızın Hayatlarına Değer Üretmek İçin Bir Aradayız”
Talepleri yerelde konuşmak, sorunları yerinde çözmek için bu toplantıların düzenlendiğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Bizim buradaki görevimiz, memleketimizin, milletimizin işlerini yapmak, sorunlarına çözüm bulmak. İnsanların hayatlarına değer katmak, değer üreten insanlarımızı değerli kılmak. Devletimizin, milletimizin, hemşehrilerimizin işlerini yapıyoruz. Hep beraber güzel işler yapacağız.” dedi.
Vali Dr. Ozan Balcı, ileriki zamanlarda turizmin cazibe merkezlerinden biri haline dönüşeceğini ifade ettiği Almus’ta yaşanan problemlerin yerinde görülüp, sorunların çözüleceğini söyledi.
“Amaç Çözüm Üretmek”
Eğitim Tokat kapsamında yapılan çalışmaların artarak devam etmesini isteyen Vali Dr. Ozan Balcı, ilçe protokolüne çocukların kitap okumaya teşvik edilmesi, ilçede Z-Kütüphanesi veTubitak kitapları olmayan okul kalmaması için talimat verdi. Vali Dr. Ozan Balcı,  ilçedeki ve köylerdeki fakir fukara, garip gureba öğrenciler ile şehit ve gazi çocuklarının tespit edilerek, kırtasiye, giyecek ve diğer her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasını istedi.

Spor Tokat projesine sahip çıkılmasını isteyen Vali Dr. Ozan Balcı, “Spor Tokat Türkiye’ye örnek olacak bir proje. Burada çok güzel bir şekilde yürütüyorsunuz. Çocuklarımıza spor kültürünü aşılayalım. Güreş çok yaygın, çocuklarımızı teşvik edebilirsiniz.” dedi.

Sosyal Destek Hızır Tokat projemizle devletin imkanlarının millet için kullanılacağını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Devletimizin şefkatli elinin ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğunun hissettirilmesi için çalışacağız,” diyerek, bu kapsamda muhtarlardan mahalle ve köylerindeki dezavantajlı vatandaşların bildirilmesini, işin takibinin yapılmasını istedi.

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, toplantı sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekindi.

Tokat Valisi Ozan Balcı Almus Muhtarlar toplantısından sonra Çevreli Beldesinide ziyaret etti.
Vali Dr. Ozan Balcı, Çevreli Beldesinde yaşayan 85 yaşındaki engelli Ahmet Soysal’ı ve oğlu Mithat Soysal’ı evinde ziyaret etti.
İzmir’de 40 yıl önce bir baraj inşaatında çalışırken meydana gelen kazada ellerini, bacağını ve gözlerini kaybeden Ahmet Soysal’ı ziyaret ederek bir süre sohbet eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Devlet olarak her zaman yanınızdayız. İhtiyacınız dahilinde ekiplerimiz hazır. Sizlerin hayatını kolaylaştırmak bizim için önemli.” dedi.
Sosyal Destek Hızır Tokat projesi kapsamında kendisine yardımcı olunması için yetkililere talimat veren Vali Dr. Ozan Balcı, Ahmet Soysal’a ve ailesine devletimizin imkanları ölçüsünde her zaman destek olunacağını belirtti.
Ahmet Soysal’ın torunları ile yakından ilgilenen Vali Dr. Ozan Balcı, çocuklara kitap hediye etti.
Ahmet Soysal, Vali Dr. Ozan Balcı’ya ziyareti nedeniyle mutluluk duyduğunu belirterek, teşekkür etti.
Almus’ta düzenlenen muhtarlar toplantısının ardından Yunus Emre Parkında bulunan vatandaşlarımıza selam verip, hal hatır soran Vali Dr. Ozan Balcı, vatandaşlarımızın istek ve taleplerini dinleyerek, bir süre sohbet etti.

İlçe programları kapsamında Çevreli beldesine de ziyarette bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, kıraathaneye davet ettiği vatandaşlarımızla çay içerek bir süre sohbet etti. Vali Dr. Ozan Balcı, burada vatandaşların kendisinden her hangi bir taleplerinin olup olmadığını sorarak, vatandaşlara devletin kapısının her zaman açık olduğunu söyledi.

Çevreli beldesini ziyareti sırasında gördüğü, evlerinin önünde salça kaynatan teyzelerimize kolay gelsin diyerek selam veren Vali Dr. Ozan Balcı, eline aldığı güder ile salçayı karıştırarak bir süre sohbet ettiği teyzelerimize işlerinde kolaylıklar diledi.