İLÇEMİZİ 11 FRANSIZ TURİST ZİYARET EDİYOR..

Nevşehir İli Avanos Bölgesinde faaliyet gösteren bir turizm firmasının düzenlediği gezi ile ilçemize 11 fransız turist geldi. Fransa’nın 5 değişik şehrinden ilçemize Rando yapmak üzere gelen 11 turist içinde 2 tane doktor, bir felsefe profosörü, bir otel işletmecisi, 2 iç mimar ve bir sosyolog ve Dünya Şampiyonu atlar yetiştiren antrenör bulunuyor.
11 kişilik grubun rehberle birlikte başlayan turu 15 gün sürüyor. Bu sürenin 3 bir günü Amasya 2 günü İstanbul kalan bölümü ise tamamen İlçemizde geçiyor. Bu turistler tura başladıktan sonra atlar kendilerine teslim ediliyor ve atların her türlü bakım ve beslenme sorunları turistlerce yapılıyor. Konaklama ihtiyaçları kurulan mini çadırlar ile karşılanan kafilede Mustafa Alay adlı bir ahçı ve bölge halkından bir rehber bulunuyor.Şirket yetkilisi ve tur rehberi Ender Gülgen bu turun deneme amaçlı olduğunu ve başarılı geçmesi halinde burada turların devam edeceğini bu ana kadar tur güzergahında herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını belirtti. Tokat ili hampınar köyü önünden başlayan tur güzergahında Almus İlçesinde Çevreli Çatak yaylası, Kınık Kasabası, Görümlü Kasabası, Karadere Köyü, Gölgeli Kasabası ve Mescit Köyü bulunuyor.
Turist kafilesini İlçemiz Kaymakamı Tolga Toğan ve Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan İlçemiz Kadıköprü mevkiinde ziyaret etti ver bir süre turistlerle sohbet etti.
ilçemizi ziyaret eden tuıristlere hoş geldiniz diyoruz.