İLÇEMİZDE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

İlçemizde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı.15 Nisan 2011 günü Almus Belediyesi Düğün Salonunda İlçemiz Kaymakamı Ahmet Odabaş, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Abdullah Kahraman, Ataköy Belediye Başkanı Ali Sardoğan, Almus Müftüsü Mehmet Yapıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Yıldız ‘ında katıldığı program Atatürk ve Türk Büyükleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından istiklal Marşının okunmasıyla başladı. Çevreli Merkez Camii İmam-Hatibi Muammer Demir’in Kuran’ı Kerim okudu. İlçemiz Müftüsü Mehmet Yapıcı’nın selamlama konuşması ardından Ücgöl Köyü İmam Hatibi Serdar Atılgan tarafından solo ilahileri seslendirildi. Almus Merkez Kız Kur’an Kursu hocaları Selvi Arslan ve Ali Arslan tarafından yetiştirilen öğrenciler Nursena Kesmen ve Zeynep Kesmen Peygamber efendimizin hadislerinden bir demeti ezbere Arapça ve Türkçe olarak seslendirdiler. Bu öğrencilere İlçemiz Kaymakamı Ahmet Odabaş ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Abdullah Kahraman tarafından hediyeleri verildi.İlçemiz Müftülüğü etkinliğe katılan katılımcılara gül dağıttı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Abdullah Kahraman’ın “Merhamet Peygamberi ve Merhamet Eğitimi” konulu konferansı ile program sona erdi.

16 Nisan 2011 günü saat 10.30 da Almus Merkez Camiinde 10 adet hatim yapıldı. almus Müftülüğü personellerinden Mahmut Şahin, Muammer Demir, Abdullah Kökten, Mustafa Özdemir, Mustafa Özveren, Salim Altınışık, Serdar Atılgan, Sezgin Soysal, Mustafa Arslan ve H.Mehmet Özdemir tarafından Mevlit ve Kur’an- ı Kerim okundu. Öğle Namazı ardından Almus Hükümet Konağı ile Merkez Camii arasındaki kalan bölümde Kutlu Doğum yemeği verildi. Bu sene etkinliklere katılımın bir hayli yoğun olduğu gözlendi.