HÜSEYİN AKBAŞ ÖLÜMÜNÜN 21. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI

Dünya Şampiyonu Merhum güreşçimiz Hüseyin Akbaş Tokat İli Almus İlçesi Çevreli Kasabasında bulunan kabri başında yapılan törenler ve Milli Güreşçimizin adını taşıyan Hüseyin Akbaş Güreş Eğitim Merkezinde minik güreşçilerin yaptıkları güreş müsabakaları ile anıldı.

Saat 10.00 da Merhum Hüseyin Akbaş’ın kabri başındaki törenler Almus Kaymakamı Tolga TOĞAN, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr.Reşat Doğru,Tokat Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Çetin, Almus Garnizon Komutanı Vekili Jan.Kıd.Başçavuş Selim Öngören, Almus Belediye Başkan Vekili Hayrettin Dönmez, Almus İl Genel meclisi Üyeleri Yıldıray Yılmaz, Ercan Gürer, Tokat İl Tarım Müdürü, İl Gençlik ve Spor Müdürü, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Şube Müdürleri, Ataköy Belediye Başkanı Ali Sardoğan, Dikili Belediye Başkanı Ömer Yeter, Gölgeli Belediye Başkanı Salih Aykurt, Kınık Belediye Başkanı Kemteri Murat kılıç , Almus Emniyet Amiri Kamil Sezer, Almus Milli Eğitim Müdürü Nuri Yıldız, Almus Sağlık Grup Başkanı Dr.Meliha Fındık, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Cihat Zülfüoğulları, İlçe Tarım Müdürü Selver Tali, İlçe Halk Eğititmi Merkezi Müdürü Muhittin Güleç,Almus İlçe Gençlik Spor Müdürü Murat Altun ve geniş bir halk katılımı ile yapıldı.

Atatürk ve Türk Büyükleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Hüseyin Akbaş’ın hayatı ve şampiyonlukları anlatıldı bu etkinliklere davet edilen fakat katılamayan davetlilerin gönderdikleri telgraflar okundu.

Çevreli Belediye Başkanı Abdullah Cabadan,Akbaş ailesinden Hüseyin Akbaş’ın Kızı Semra Esen (AKBAŞ), MHP Tokat Milletvekili Dr.Reşat DOĞRU, Almus KAymakamı Tolga TOĞAN birer konuşma yaptılar.

Çevreli Belediye Başkanı Abdullah Cabadan yaptığı konuşmada törene katılan hazirun’ a teşekkür ederek konuşmasına başladı.Konuşması sırasında Hüseyin Akbaş’ın hayatı hakkında bilgiler veren Cabadan Hüseyin Akbaş’ın 6 Dünya, 1 Balkan Şampiyonluğu, 1 Olimpiyat 3.lüğü kazandığını söyledi.

Ailesi adına konuşma yapan Semra Esen (AKBAŞ) babasının çok mütevazi ve alçak gönüllü olduğunu söyledi. Bu arada ailenin diğer fretlerinin bu konuşma sırasında göz yaşlarını tutamadıkları görüldü. Semra Esen Babasını anma törenlerinin daha büyük organizasyonla kutlanmasını istedi.

MHP Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru yaptığı konuşmada törene katılşanlara teşekkür etti.Hüseyin Akbaş’ın türkün gücünü dünyaya gösteren ender şahsiyetlerden olduğunu söyledi. Böyle bir şampiyonun Tokat İlinden çıkması sonucu güreşin Tokatta çok sevilmesine sebep olduğunu anlatan Dr. Reşat Doğru kendisine Allah’tan rahmet kederlki ailesine başsağlığı diliyorum dedi.

Almus Kaymakamı Tolga Toğan ise yaptığı konuşmada Hüseyin Akbaş’ı mezarında rahat ettirmenin en iyi yolunun bu bölgeden yeni Hüseyin Akbaşlar çıkarılması olduğunu söyledi.Hüseyin akbaş’ın yaşantısı ve alçak gönüllüğü ile örnek bir güreşçinin Tokat ilinden çıkmasının mutluluğunu yaşıyoruz dedi. Bu vesile ile merhum güreşçimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. dedi.

Yapılan konuşmaların ardından mezar başında Kuran-ı Kerim okunarak merhum için dua edildi.

Hüseyin Akbaş Güreş Eğitimi Merkezinde başlayan kutlama törenlerinin ilk bölümünde Merhum Güreşçinin hayatını konu alan 10 dakikalık sinevizyon gösterisi yapıldı. Bu gösteri sonrasında 10 boyda minikler sembolik güreşler yaptı.Güreşler de

23 Kg. 1. Tayyip sert 2. Oktay Türk
25 Kg. 1. Enes Sungur 2. İdris Ergen
27 Kg. 1. Furkan Bayburtlu 2. Rıdvan Soysal
30 Kg. 1. Muzaffer Sungur 2. Metin İncir,
33 Kg. 1. Mehmet Karaca 2. Enes Karaca
35 Kg. 1. Ali Kiper 2. Abdullah Eylence
37 Kg. 1. Salih Güler 2. İsmail Bitik
40 Kg. 1. Sedat Öztoptrak 2. Erdem Kazan
45 Kg. 1. Mahmut Saltık 2. Y.Emre Şam
50 Kg. 1. Semih Güneş 2. Furkan Akyürek

oldu.Törenler katılımcılara verilen yemek ile sona erdi.