HÜSEYİN AKBAŞ MEZARI BAŞINDA ANILDI. .2012

Hüseyin AKBAŞ’ın Almus İlçemize bağlı Çevreli beldesindeki mezarı başında düzenlenen törene Valimiz Sayın Şerif YILMAZ’ın yanı sıra Almus Kaymakamı Ahmet ODABAŞ, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet ÇETİN, Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin ARIKAN, kurum müdürleri, vatandaşlarımız ve öğrenciler katıldılar.
Çevreli Belediye Başkanı Abdullah CABADAN, Merhum Hüseyin AKBAŞ’ın ölümünün 23. Yılında düzenlenen anma törenine katılan herkese teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında, AKBAŞ’ın üstün ahlak ve kabiliyeti ile güreş camiasında çığır açtığını , onu taklit edenlerinde Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olduğunu sözlerine ekledi.
Hüseyin AKBAŞ’ın kızı Semra Güler ESEN konuşmasında 23. ölüm yıldönümünde anılan babası Merhum Hüseyin AKBAŞ’ı çok özlediklerini belirterek vefatından önce AKBAŞ’ın kendisine “Beni öyle bir yere gömeceksiniz ki oranın rüzgarı, karı, yağmuru benim üzerimden geçecek” dediğini nakletti.

Valimiz Sayın Şerif YILMAZ, Hüseyin AKBAŞ’ın ülkemizin yetiştirdiği, dünyaya mâl önemli bir güreşçimiz olduğunu belirterek Hüseyin AKBAŞ vefatının 23. yılında hayırla yâd ettiklerini kaydetti.
Valimiz konuşmasına şöyle devam etti;
“…Geçen hafta sonunda Ankara’da Yaşar Doğu anısına düzenlenen Uluslararası Güreş Turnuvasına katıldım. Orada çok gururlandım. Tokat Valisi olarak kendimi tanıttığım anda herkes Hüseyin AKBAŞ’ı söyledi. Kendilerinin onula yaşadıkları anılarını benimle paylaştılar. Tokat güreşin merkezi diyoruz. Belediyemizin ambleminde güreş tutan iki kişi var, Valiliğimizin ambleminde güreş tutan iki kişi var. Başka hiçbir Valiliğin ambleminde güreş simgesi yok. Bunu yaşatan ve oluşturan işte bu büyüklerimizdir. Tokat olarak ne yapsak bu insanlarımız için azdır. Önümüzdeki yıl inşallah Uluslar arası Hüseyin AKBAŞ Güreş Turnuvası FİLA organizasyonuyla, çok daha geniş katılımlı olarak gerçekleştireceğiz. Törene başlarken İstiklal Marşımızı şanlı bayrağımız altında söyledik. Kendi milli sınırlarımız dışında İstiklal Marşımızı söyleten, bayrağımızı dalgalandıran bu insanlarımızı her zaman hayırla yâd edeceğiz. Gençlerimiz de onları açtığı bu yolda ilerlesinler. Anma törenine katılanlara teşekkür ediyorum. Hüseyin AKBAŞ’a Allah’tan rahmet diliyor güreş camiasına da başsağlığı diliyorum”
Hüseyin Akbaş’ın mezarı başında düzenlenen törenin ardından Çevreli Hüseyin Akbaş Güreş Eğitim Merkezi’nde milli güreşçinin hayatı sinevizyon eşliğinde anlatıldı. Programda Çevreli Belediye Başkanı Abdullah Cabadan, milli güreşçi adına turnuva düzenlenmesindeki katkılarından dolayı Valimiz Sayın Şerif YILMAZ’a teşekkür ederek plaket takdim etti.
Hüseyin Akbaş adına minik güreşçiler tarafından sembolik güreş müsabakalarının da yer aldığı programda Valimiz Sayın Şerif YILMAZ dereceye giren sporculara çeşitli armağanlar
verdi.
Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Çevreli beldesinde dünyaya gelen ve ‘Şampiyonlar Şampiyonu’ unvanını alan Hüseyin Akbaş’ın 6 dünya şampiyonluğu, 1 dünya ikinciliği, 3 dünya üçüncülüğü, 1 olimpiyat üçüncülüğü ve 1 Balkan şampiyonluğu bulunuyor. Akbaş, güreş milli takımı antrenörlüğü ve Çevreli Belediye Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştu.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Top