DİKİLİ BELDESİ CAMİİ HİZMETE AÇILDI..

04 Aralık 2009 tarihinde yapımına başlanılan Dikili Beldesi Camii inşaatı bitirilerek ibadete açıldı. Açılış Törenine CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren ve MHP Tokat Milletvekili Dr.Reşat Doğru, Almus Belediye Başkanı Mimar Hasan Hüseyin Arıkan, Dikili Belediye Başkanı Ömer Yeter, Ataköy Belediye Başkanı Ali Sardoğan, Akarçay Belediye Başkanı İbrahim Salman, Çevreli Belediye Başkanı Abdullah Cabadan, Gölgeli Belediye Başkanı Salih Aykurt, Tokat Büyükyıldız Belediye Başkanı Veyis Yaman, İl Genel Meclisi Üyemiz Yıldıray Yılmaz, Akparti Almus İlçe Başkanı Yaşar Güngör, MHP ilçe Başkanı Mehmet Arslantaş, Saadet Partisi Almus İlçe Başkanı Osman Özer, MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat, İl Müftü Vekili Ahmet Sarıtaş, Almus İlçe Müftü Vekili Ali Arslan ve geniş bir halk katılımı ile yapıldı.

Açılış törenine Atatürk ve Türk Büyükleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun yapılması ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Ardından Almus Müftülüğü görevlisi Kuran-ı Kerim okudu. Gelen misafirlerin tanıtımından sonra Dikili Belediye Başkanı Ömer Yeter bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında Caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Ömer Yeter bu kadar kısa zamanda böyle bir eseri Dikili Kasabasına kazandırdığımız için çok mutluyum dedi. Daha sonra söz alan Dikili Beldesi Cami Yaptırma Derneği Başkanı Dursun Evcil konuşmasında;
“ Bir yıl gibi kısa bir zaman içersin de temelini atmış olduğumuz bu Allah’ın evini Birlik ve beraberlik abidesi olan bu mekânı, şükürler olsun ki, sizlerin de yardımı ile bu gün bitirip ibadete açıyoruz. Manevi yönünü sayın müftüm en güzel şekli ile açıkladı, Allah razı olsun. Ben burada kısaca teknik yönünden bahsedeyim:
Yaklaşık 800 m2 arsa üzerine oturan bu mekanın 336 m2 si kapalı alan olarak tasarlanmıştır. Bir çok yönü ile cami olmakla beraber, bir doğal afet durumlarında sığınak olarak ta kullanıma uygun şekilde tasarlanmıştır. Bölgenin bir deprem kuşağı üzerinde olması sebebiyle, deprem standartlarına uygun şekilde yapılmıştır. Mahfil katı ile birlikte toplam 500 kişilik iç mekânı bulunmaktadır. Camimizin 37 metre minaresi, çift şerefiyesi, alt katında 100 kişilik çok amaçlı salonu, ( kuran kursu, cenaze yıkanırken bekleme salonu, fazla cemaat mahal i ve bayanların namaz kılmaları için düzenlenmiş bir mekan) bulunmaktadır. Yine alt kat da 2 kişilik morg ve cenaze yıkamak için bir gasil hane bulunmaktadır. Isıtma sistemi zamanın en konforlu sistemi düşünülmüş olup tam otomatik olarak çalışan, 24 saat sıcak su imkanına sahip bay ve bayan WC ler ve şadırvanlar bulunmaktadır. Sizlerin yardımları ile Beldemize yakışan bir cami yapılmıştır. Toplam 650 000 TL maliyetimiz olmuş olup Şu ana kadar 510 000 TL sizlerin yardımları ile ödendi Kalan 140 000 TL ise piyasaya çek ve taşeronlara borcumuz olarak bulunmaktadır. Bu borcun da sizlerin yardımları ile üstesinden geleceğimize inanıyoruz şimdiden yapacağınız yardımları Allah kabul etsin Bu mekânlar sizlerin yardımları ile yapılmaktadır. Değerli konuklar bu mekânın yapımında emeği geçen gece gündüz demeden çalışan yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, Araç, gereç ve personeli ile birlikte özveri ile gece gündüz çalışan belediye başkanımıza, İnşaat süresi boyunca, yapımında azami gayret gösteren taşeronlarımıza, Emeği geçen işçilere ve ustalarına, Az ya da çok her türlü ayni ve nakli yardımda bulunan beldemiz sakinlerine, Tokat ta, Ankara da, İstanbul da yaşayan hemşerilerimize, Almanya da bulunan gurbetçilerimize ve bunların temsilcileri olan Ankara ve İstanbul derneklerine, Özellikle yönetimdeki işadamlarının çevrelerindeki iş adamlarına ciddi anlamdaki maddi katkılarından dolayı hepsine saygı ve selamlarımı sunar bir kez daha sizlerin de huzurunda hepsine teşekkür ederim.
Allah hayırlarınızı kabul etsin.
Alınan bu yardımları en iyi şekilde değerlendirilip her aldığımız malzemede ve hizmette tabiri caizse, Kılı kırk yararak en uygun fiyatlarla verilen emanetleri veya ayni yardımları yerine ulaştırdığımıza inanıyoruz.
Farkına varmadan ola ki bir ihmalimiz olduysa haklarınızı helal edin.
Sizlerin de bildiği gibi Dernek yönetimindeki arkadaşlarımla, nerdeyse her hafta buraya gelip gittik, Bu geliş gidişlerimizde her ne şekilde olursa olsun yapılan harcamaların 1 lirası dahi sizlerin emanet ettiği paradan yapılmamıştır. Gelen 1 lira dahi bu mekânın tuğlası çimentosu ve demiri olmuştur buna müştehi olun.
Davetimize icabet edip buraya kadar zahmet edip geldiniz.
Beni sabırla dinlediğiniz için hepinizi şahsım ve yönetim kurulum adına saygılarımla selamlarım.
Allaha emanet olun hoşça kalın.” Dedi.
MHP Tokat Milletvekili Drt. Reşat Doğru ve CHP Tokat Milletvekili kısa birer selamlama konuşması yaptıktan sonra Caminin yapımına katkıda bulunan kişilere ve katılımcılara Dikili Cami Yaptırma Derneği tarafından plaket verildi. Plaket verilmesinin ardından katılıcılardan bir miktar bağış toplanarak cami açılışı yapıldı. Kılınan Cuma Namazı ardından Dikili Belediye Başkanlığı Sosyal Tesislerinde katılımcılara yemek verildi. Dikili Beldesi Camiinin yapımında Başta Dernek Yöneticileri ve Dikili Belediye Başkanı Ömer Yeter olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz…