BELEDİYE BAŞKANIMIZIN AŞURE GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Bekir Özer Aşure günü nedeni ile sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı  Başkanımız mesajında “Muharrem ayı, Kur’an-ı Kerim’de kıymet verilen dört aydan biridir. Peygamber Efendimiz (SAV) Muharrem ayının değerini anlatmak için ondan “Allah’ın ayı” diye söz etmiştir. Hadis-i Şerifte Muharrem ayı için; “Allah’ın ayı” denilmesi bu ayın şerefine işaret içindir. Bu ayın en kıymetli günü de Aşure günüdür. Peygamber Efendimiz yine bir hadisi şerifinde; “Aşûre Günü zerre kadar sadaka veren kimseye, Allahu Teâlâ Uhud dağı kadar sevap verir.” buyuruyor. Aşure gününün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Bugün bu ruhtan feyiz alarak bütün bir ömrü hayır ve güzellikler içinde geçirmek için çokça dua edilmesi gereken bir gündür. Cenab-ı Allah bizleri birlikten beraberlikten iyilikten güzellikten ayırmasın. Bu vesileyle bütün İslam âleminin Aşure Günü’nü tebrik ediyor, başta Hz. Hüseyin olmak üzere bütün aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.