18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ KUTLANDI…

18 Mart Şehitler günü ilçemizde kutlandı. 18 Mart 2018 günü Saat 11.30 da Almus Hükümet Konağında Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan törende Atatürk ver Türk Büyükleri için Saygı Duruşu ardından İstiklal Marşının okunmasından sonra İlçemiz Kaymakamı Hamza İnam, Beldieye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan, Ak Parti Almus İlçe Başkanı Şeref Yılmaz, CHP Almus İlçe Başkanı Gültekin Çağlar ADOS (Almus Doğa Sporları Derneği) tarafından düzenlenen “Şehitlere Saygı Yürüyüşü” ne katıldı.

Almus Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüş Almus Meslek Yüksek Okulunun alt bölümünde bulunan Malkayası mevkiinde son buldu. ADOS Derneğince organize edilen Baraj Gölü üzerinde Jet Sky gösterisinin ardından Malkayası üzerine yine ADOS tarafından dikilen bayrak direğine İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız çekildi. Burada ADOS Dernek Başkanı Mehmet Mansur Aytaç, Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan ve İlçe Kaymakamımız Hamza İnam birer konuşma yaptılar. Belediye Başkanımız Mimar Hasan Hüseyin Arıkan burada yaptığı konuşmada İlçemizde bu yıl içinde doğal gaz kullanımının başlayacağını ve Baraj Gölünün kirlenmesine sebep olan İlçe kanalizasyon atıklarının baraj gölüne arıtıldıktan sonra atılmamasını sağlayacak 15 Milyon TL tutarındaki Atık Su Arıtma Tesisinin bu yol içinde bitirileceğini söyledi. İlçe Kaymakamımız Hamza İnam’da yaptığı konuşmada Malkayası olarak bilinen yerin bundan böyle Bayraktepe olarak anılmasını istedi.

Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.